Ce riscuri își asumă cumpărătorii de apartamente ieftine

700
2
Ce riscuri își asumă cumpărătorii de apartamente ieftine - 24iuliefondcasaieftina-1374665292.jpg
Cumpărarea unui apartament este o investiție pe termen mediu și lung, iar decizia nu este ușor de luat. Totuși, chiar dacă prețul este unul mai mic, nu cumpăra un apartament într-un bloc vechi, întrucât țara noastră

se află într-o zonă activă seismic.

De regulă, majoritatea achizițiilor imobiliare au la bază și un credit. Un motiv în plus pentru ca persoanele interesate de cumpărarea unei noi locuințe să-și clarifice din timp toate aspectele privind imobilul pe care au pus ochii. Potrivit Avantaje. ro, iată la ce trebuie să fii extrem de atent când mergi să vezi un apartament:

Atenție la comision!

Dacă alegi să mergi cu un agent imobiliar, asigură-te, de la început, că nu ai de plătit un comision pentru vizionare și cumpărare. Nu de alta, dar sunt agenții imobiliare care percep un comision de 3%, pe când altele nu percep comision de la cumpărător, dar îi cer să semneze un contract de exclusivitate pentru vizionare.

Aspectul blocului spune multe

Înainte de a păși în apartamenul care ți-a fost prezentat de vânzător, uită-te cum arată blocul în exterior, dar și casa scării. Intrarea în bloc spune foarte multe lucruri despre locatari și despre cât de mult o să-ți facă plăcere să locuiești în imobilul respectiv. De asemenea, nu ignora eventualele mirosuri neplăcute ce ar putea proveni de la subsol ori de la ghenă. Și nu uita, este esențial să ai vecini civilizați, cu statut social similar cu al tău și cu bun simț, deci va trebui să te interesezi și despre acest aspect.

Când vizitezi un imobilul mai vechi, verifică pereții să nu fie umezi și neapărat dacă funcționează instalația de apă din bucătărie și baie.

Anul construcției, esențial!

Dincolo de aceste lucruri, poate cel mai important este să te uiți la anul de construcție al imobilului. Dacă este un imobil mai vechi, nu ezita și verifică dacă se înscrie pe lista blocurilor cu risc seismic. Chiar dacă prețul este unul mai mic, iar tentația este mare, nu cumpăra un apartament într-un bloc construit înainte de 1977, pentru că țara noastră se află într-o zonă activă seismic, iar riscurile sunt imense. În plus, este de preferat ca blocul să fie din cărămidă și nu din BCA, pentru că oferă un grad mai mare de termoizolare.

La fel de important este să nu te lași sedus de prețul apartamentelor de la ultimul etaj, care sunt mai ieftine, dar care îți pot aduce neplăceri din cauza terasei, a căldurii sau a ploii.

Cât privește vederea stradală, chiar dacă îți poate oferi un spectacol diferit în fiecare zi, nu uita că praful și zgomotul din zonă te-ar putea scoate din minți.

Nu te baza doar pe agent

Când ai găsit ceva care îți place, mai mergi o dată în zona respectivă, de data asta fără agent. Dacă drumul până acolo ți se pare ușor de parcurs și toate aspectele legate de zonă și casă par în regulă, mergi la agenție pentru a face un precontract. Precontractul trebuie făcut la același notar la care se face actul de vânzare-cumpărare, pentru a nu plăti de două ori.

Și, mare atenție, pentru a rezerva un apartament, nu plăti mai mult de 500 de euro și, neapărat, asigură-te că în contract sunt trecute toate condițiile de care vei beneficia. De asemenea, în contract mai trebuie specificat că dacă banca nu va evalua imobilul la suma cerută, banii ți se vor da înapoi fără alte penalități.

Specialiștii spun că pe timp de criză se pot face cele mai bune achiziții imobiliare. Reușita este asigurată însă numai dacă ești atent la toate detaliile și nu te grăbești să semnezi contractul!

Comentează știrea

violeta
24 iulie 2013
nu ai de plătit un comision pentru vizionare și cumpărare

adica agentul sa-i duca la vizionari,sa consume benzina,telefon ,timp,sa cumpere sa-si faca treaba,agentul sa munceasca degeaba in concluzie caci cumparatorul e tasu sau masa,sau cum?? esti desteapta rauuuuuuuuuuu

pt violeta
25 iulie 2013
comisioane

demento, din cauza cleor ca voi s-a ajuns in aceasta situatie. imbecililor si cretinilor! nu faceti nimic si vreti mii de euro. doar la noi se intampla sa semnezi un act ianinte sa vezi ceva. oricum, actul de vizionare nu este valabil in fata justitiei, asa ca. iar o luati in bot! stati ca paparudele la cafele si luati banii pentru nimic. asa va trebuie. insolventa sa va manance, la fel cum va mancati intre voi, ca si agenti! huoooooooooo!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Ce riscuri atrage surplusul de calciu
Luni, 03 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce riscă pensionarii
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Întrerup alăptarea cât iau medicamente?"
Pagina a fost generata in 1.7986 secunde