Ce riscă femeile care nasc după 35 de ani

901
Ce riscă femeile care nasc după 35 de ani - riscmamici-1347644505.jpg
Femeile care se hotărăsc să devină mămici după al treilea deceniu de viață trebuie să acorde o importanță mult mai mare investigațiilor medicale înainte de a concepe un copil.


Și asta deoarece s-a demonstrat că odată cu creșterea în vârstă a mamei, procentul de malformații la făt este din ce în ce mai mare. "Există anumite analize care se fac obligatoriu pentru a se observa dacă există sau nu malformațiile respective", a declarat dr. Florian Danteș, medic primar în obstetrică ginecologie la spitalul privat Euromaterna din Constanța. Cu toate acestea, medicul a ținut să precizeze că în ultimii ani s-au găsit astfel de malformații și la copiii femeilor foarte tinere sau la femeile în vârstă care nu prezentau niciun fel de probleme de sănătate. 

Pentru a elimina orice risc, dr. Danteș le recomandă celor care vor să aducă pe lume un copil să țină cont de câteva sfaturi. "Investigațiile pentru depistarea malformațiilor se fac la toate gravidele și cât mai timpuriu posibil, adică în primul trimestru de sarcină. Vârsta nu este singurul risc. Fumatul, obezitatea, încărcătura cu boli cromozomiale ale părinților sau ale rudelor afectează sarcina. Sunt mai mulți factori care trebuie verificați, depistați și doar atunci se poate stabili riscul la care se supune gravida", a explicat medicul. 

Dr. Florian Danteș a mai spus că femeile nu trebuie să rămână gravide decât atunci când se află într-o stare bună de sănătate, pentru a evita problemele. "Pot exista unele afecțiuni la care nu se acordă importanță. Pacienta nu se adresează la medic, iar când rămâne însărcinată, aceste probleme pot influența sănătatea fătului. În plus, sarcina poate agrava o patologie pe care pacienta o are și care nu o deranja până la momentul în care a rămas gravidă", a afirmat dr. Danteș. Nu doar mămicile trebuie să aibă grijă de sănătatea lor pentru a avea un copil sănătos. Potrivit medicului, și tații ar trebui să își facă unele investigații, cum ar fi analizele de hepatită și de sânge. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Ce medicamente sunt interzise la copiii mici
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Supă de pui cu porumb și smântână
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Omletă cu ardei
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Ulei de levănțică pentru julituri
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Monden : Mădălin Voicu, tată pentru a cincea oară
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce riscuri prezintă oul pentru sănătate?
Pagina a fost generata in 0.7727 secunde