Ce plante din casa ta pot ucide

3008
Ce plante din casa ta pot ucide - 21augplanteucigatoare-1377092573.jpg

Articole recomandate

Toată lumea are plante prin casă sau apartament, ca să nu mai vorbim de posesorii unor superbe grădini. Ceea ce nu știe foarte multă lume este cât de otrăvitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru. Iată câteva plante din casa ta despre care specialiștii susțin că te pot ucide și te învață cum să te ferești de toxicitatea lor.

Rubarba (R. rhabarbarum). Pe cât de gustoase sunt plăcintele cu rubarbă, pe atât de ucigătoare sunt frunzele acestei plante, destul de comună mai ales în Ardeal. Indiferent dacă sunt crude sau gătite, frunzele de rubarbă provoacă celui care le mănâncă arsuri la nivelul gurii, convulsii, hemoragie internă, comă și moarte.

Tisa (Taxus Baccata). Una dintre cele mai otrăvitoare plante de grădină din zonele de munte, tisa, este aproape în întregime otrăvitoare. Numai fructele de tisă sunt mai puțin nocive. În Antichitate, extractul de tisă era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de multe ori, rezultatul era moartea mamei și a copilului. De reținut că nu există antidot pentru această plantă toxică, iar otrava din ea acționează relativ repede.

Dieffenbachia. Această plantă de apartament, asemănătoare cu ficusul este și ea pe lista celor mai toxice plante din lume. Mestecarea oricărei părți a plantei cauzează durere groaznică în gură și gât, urmate de umflarea căilor aeriene, care poate duce la sufocare. 

Ciumăfaia (Datura stramonium). Ciumăfaia este o specie de plante toxice din genul Datura, familia Solanaceae, cunoscută în popor ca iarba dracului, semințele nebune, sau trompeta îngerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 August 2013
Stire din Diverse : Cum să ai grijă de orhidee
Pagina a fost generata in 2.074 secunde