Impresii de călătorie

Ce ascunde Milano sub masca de shopping?

1220
3
Ce ascunde Milano sub masca de shopping? - excursiemilano-1336749417.jpg

Articole de la același autor

Milano este situat în regiunea Lombardiei în partea de nord a Italiei și este al doilea oraș ca mărime și importanță,

după Roma. Principalul centru financiar al țării,

Milano este totodată considerat drept capitala artei moderne și contemporane.

Înainte de toate, Milano este recu-noscut ca fiind lumea modei, metropola luxoasă a celor mai renumite branduri și ai celor mai renumiți creatori de modă. Este ca și cum nu exiști dacă nu ai măcar o parte din garderobă achiziționată de la Milano.

Însă, pe lângă specificul cumpără-turilor, orașul are câteva atracții turistice unice, de o importanță deosebită. Dacă pleci cu mulți bani la tine, ai pe ce să-i cheltui, nu-ți face griji!

Principalele atracții turistice

l Principala atracție turistică a orașului este Biserica Dom. Domul are o arhitectură impresionantă, cu aproxi-mativ 2000 de statui de marmură, fiind a treia Biserică din lume ca dimensiuni, unde intrarea este gratuită.

l Arcul păcii, impresionând prin înălțime dar și prin măiestria detaliilor.

l Galeria Vittorio Emanuele II, unde pot fi admirate opere ale unor mari maeștri precum: Michelangelo, Leonardo, Galileo, Cavour, etc;

l Scala, cel mai mare și frumos teatru din întreaga lume.

l Muzeele Poldi Pezolli și Bagatti Valsecchi, care au ghizi impresionanți.

l Biblioteca Ambroziană unde poți vedea notițele și desenele renumitului Leonardo da Vinci;

l Biserica Santa Maria delle Grazie (cea care adăpostește celebra frescă Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci).

După ce termini de vizitat principalele atracții, care nu îți ocupă decât o singură zi pentru a le vede pe toate, poți trece în revistă restaurantele, barurile, cluburile, oamenii.

În Milano există un program ciudat de masă. Dimineața la micul dejun te poți delecta cu un corn și un pahar de lapte, apoi o cafea scurtă, sorbită de italieni ca un shott de tequila.

După micul dejun, în întregul oraș, toate restaurantele sunt închise. Degeaba îți este foame, că nu deschide nimeni ușa să îți dea o porție de mâncare. De la ora 14.00 până la 16.00 sunt iar deschise restaurantele, unde poți servi pizza care, fie vorba între noi, este cea mai delicioasă din lume. Seara de la ora 21.00 se deschid din nou restaurantele, iar italienii servesc de această dată, trei feluri de mâncare și desert. Este ciudat căci seara nu e recomandat să mănânci atât, însă italienii au siluete de invidiat.

Un alt lucru deosebit este că în Italia nu se fumează în nicio încăpere. Toată lumea fumează pe stradă, iar când se duc la restaurante, oamenii ies la jumătate de oră afară să fumeze. Sunt amenajate peste tot spații de fumat, însă numai afară.

O altă notă distinctă este dată de stilul vestimentar al italienilor. Sunt foarte rafinați, eleganți, îngrijiți. Doamnele în vârstă își pun ținute atent selecționate și ies afară la piață. Iar pentru că mersul pe bicicletă este un trend în Milano, iar domnișoarele poartă toate tocuri, vei vedea la fiecare metru tinere cu tocuri de 12 centimetri circulând cu bicicleta.

Nu trebuie să uităm nici de oameni, care sunt foarte primitori, oferă totul și nu cer nimic în schimb.

Vă sfătuiesc să includeți Milano în planurile voastre de vacanță, pentru că este un loc în care vă va fi imposibil să vă plictisiți.

Comentează știrea

Elisabetta
16 mai 2012
Milano

In care tara este Milano de care scrii? Eu traiesc aici dar il recunosc dar in parte....

Tila
17 mai 2012
Milano

Elisabeta , ..... " doar in parte " . Te rog explica putin. Chiar vroiam sa ma duc acolo , asa de frumos este descris orasul . Multumesc.

elisabetta
5 iunie 2012
MI

daca ai bani, e frumos... daca nu ai, e mai urat ca-n RO

Răspuns la: Milano
Adăugat de : Tila, 17 mai 2012
Elisabeta , ..... " doar in parte " . Te rog explica putin. Chiar vroiam sa ma duc acolo , asa de frumos este descris orasul . Multumesc.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Diverse : Brașov.  Știați că....
Pagina a fost generata in 0.3779 secunde