Brioșe cu ghimbir și portocale

187
Brioșe cu ghimbir și portocale - briose-1490363778.jpg
Un desert sănătos și ușor de preparat. Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru a-l pregăti:


• 2 linguri ghimbir proaspăt ras
• 2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă
• 50 ml suc de portocală
• 200 g zahăr
• 3 ouă
• 250 ml chefir
• 350 gr făină
• 1 linguriță praf de copt
• 1 praf de sare


Într-o crăticioară, se pune ghimbirul la foc mic, se adaugă 50 g de zahăr și sucul de portocală și se lasă să fiarbă pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Se închide focul, se adaugă coaja de portocală, se amestecă și apoi se lasă să se răcească.


Se mixează ouăle cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, se adaugă chefirul și se continuă mixarea.


Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.


La sfârșit se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Se umplu 2/3 din formele de brioșe și se coace la 200 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Desert de post. Clătite cu halva
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Pește la grătar umplut cu măsline
Pagina a fost generata in 1.8489 secunde