Beneficiile fructelor de toamnă

122
Beneficiile fructelor de toamnă - fructetoamna-1379624153.jpg

Articole recomandate

Toamna este anotimpul care ne aduce pe lângă schimbarea de temperatură și o varietate de fructe, bogate în vitamine, fibre și antioxidanți. Consumă-le pentru a fi în formă și a nu lăsa virușii să se apro-pie de tine. Află care sunt beneficiile fructelor de toamnă.

Merele sunt prezente pe piață într-o gamă variată - dulci, acrișoare, zemoase, și sunt o adevărată sursă de vitamine A, B1, B2, C, magneziu, fosfor, fier și potasiu. Ele nu conțin grăsimi, iar antioxidanții din componență ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, ajută inima să fie sănătoasă, previn calculii biliari, măresc imunitatea organismului, iar dacă sunt mâncate cu tot cu coajă, se va îmbunătăți și digestia.

Perele conțin fibre solubile care ajută la micșorarea colesterolului, scad pofta de mâncare și înlătură senzația de foame. Sunt fructe hipoalergenice și conțin antioxidanți care protejează organismul de radicalii liberi.

Prunele conțin fier și potasiu, prevenind astfel anemia și creș-terea tensiunii arteriale. Consumul lor ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind un bun laxativ.

Gutuile sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și substanțe active care luptă împotriva infecțiilor și stimulează formarea anticorpilor. Sunt bogate în vitamina C și fier, cresc imunitatea și previn anemia. Din semințele de gutui se poate face o infuzie, benefică bolilor de plămâni.

Nucile ne ajută să trăim mai mult, ele fiind bogate în: în fibre dietetice - care ajută la o digestie sănă-toasă prin evitarea constipației, grăsimi nesaturate - care înles-nesc absorbția vitaminelor A, D, E, acid folic - cu rol în formarea celule-lor sănătoase, magneziu, cupru și vitamina E. Consumul de nuci previne cancerul, diabetul, problemele gingivale, protejează inima și tul-burările de memorie (datorită conținutului ridicat în acizi grași Omega-3).

Nu uitați! Cel mai bine este să mănânci fructele dimineața, pe stomacul gol, pentru a nu intra în contact cu alte alimente și a nu fermenta. În amestec cu mâncarea pot produce gaze și balonare. Dacă totuși ai poftă în timpul zilei, alege să le consumi la două ore după masă.

(sursa:www.femeia.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Dieta de detoxifiere cu struguri
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Uleiuri bune pentru sănătatea ta
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Când va lansa Dacia un model sport?
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Skoda prezintă noua Octavia Greenline
Pagina a fost generata in 3.8554 secunde