Argumente imbatabile care te vor convinge să cultivi propriile vegetale

186
Argumente imbatabile care te vor convinge să cultivi propriile vegetale - argumenteimbatabile-1497010831.jpg
Sfatul medicilor este să mâncăm cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi, de preferat din surse bio. Și cum să respecți acest sfat, când tu faci cumpărăturile din supermarket? Cultivă-ți propriile vegetale! 


Un studiu realizat de o organizație nonguvernamentală a scos la iveală niște date îngrijorătoare. Într-un fruct sau o legumă din hypermarket sau piață pot să existe până la șapte tipuri de pesticide. Dacă acesta nu este un argument de ajuns în favoarea cultivării legumelor, îți vom mai oferi și altele.
 
Dacă ai o grădină de legume, vei petrece mai mult timp în aer liber, vei face mai multă mișcare și vei avea parte de o mulțime de beneficii care decurg din asta. Când lucrezi în grădină, stresul se risipește, faci mișcare și stimulezi producția de endorfine din organism și îți petreci timpul liber în cel mai plăcut și util mod posibil. 


De fapt, ce poate fi mai frumos decât ca, la finalul unei săptămâni încărcate, să uiți de grijile de la serviciu și să îți petreci timpul printre roșii, castraveți și ardei? Apoi, vara, când legumele se coc, este o adevărată plăcere să rupi o roșie direct din grădină și să te bucuri de aroma și dulceața ei. În plus, vei avea o alimentație cu produse de calitate, ce îți furnizează vitamine și minerale pure, fără alte substanțe ascunse. 


Probabil ai observat deja că roșiile din supermarket nu au nici pe departe aceeași dulceață pe care o aveau roșiile în copilărie. Adesea sunt doar acrișoare și le lipsește acea savoare de roșie adevărată, de grădină. Ei bine, dacă îți cultivi singură legumele, îți poți face salata cu legume proaspete, abia culese din curte. 


De altfel, și mâncărurile făcute cu legume și verdeață din curtea ta vor avea cu totul alt gust, cel mai important factor fiind cel legat de prospețime. Desigur că orice mâncare făcută cu verdeață abia culeasă va avea o aromă cu totul altfel decât cea făcută din produse culese cu mult timp în urmă și care și-au pierdut savoarea. Chiar dacă fără pesticide fructele și legumele nu sunt la fel de mari sau de arătoase, gustul lor este net superior, iar acest lucru este foarte ușor de observat, ne spune femeia.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6783 secunde