Antalya, o destinație de vacanță a tuturor posibilităților!

931

Articole de la același autor

Antalya este considerată capitala turismului din Turcia, grație serviciilor excelente, a plajelor foarte bune și nenumăratelor obiective cu importanță istorică și culturală.

În jurul orașului Antalya, este concentrat cel mai mare număr de turiști din Turcia, iar toate hotelurile de aici sunt localizate aproape de cele două mari plaje: Lara și Konyaalti. Numeroasele hoteluri tematice au fost cele care au transformat această zonă într-un paradis turistic și au atras atenția asupra bogățiilor culturale de aici. Centrul vechi al orașului este împânzit de clădiri istorice protejate și de vestigii arhitecturale în stil bizantin și roman.

Ziua veți avea posibilitatea de a profita din plin de soare și de mare, iar seara veți putea vizita orașul Antalya mângâiat de adierea brizei și de a face cumpărături sau un tur panoramic al orașului. Apoi, veți putea servi cina într-un restaurant cu specific pescăresc, unde vă veți delecta gustând diversele preparate din pește și fructe de mare.

O destinație excelentă pentru iubitorii alpinismului

În ultimii ani, Golful Antalya, cu linia sa de coastă de 200 km, cu golfuri și grote, umplute de apele cristaline ale Mării Mediterane, a devenit una dintre cele mai populare regiuni turistice ale Turciei. Regiunea este situată chiar în mijlocul coastei turcești a Mării Mediterane, iar priveliștile de aici sunt compuse dintr-o combinație elegantă de peisaje și țărmuri pitorești. Acest amalgam fac din Antalya o destinație excelentă pentru iubitorii alpi-nismului.

Zona turistică începe de la vest de orașul Antalya, cu stațiunile Tekirova, Kemer, Goynuk și Beldibi, toate aflate la poalele munților Taurus, și continuă la est de oraș cu plajele nesfârșite ale stațiunilor Lara, Kundu, Belek, Kumykoy, Colaki, Side, Sorgun și Alanya.

Shopping-ul, o adevărată activitate antrenantă

A merge la cumpărături în Antalya este o activitate pe cât de plăcută, pe atât de educativă, pentru că veți avea ocazia să vă exersați abilitățile de negociere. De aici veți putea cumpăra textile, îmbrăcăminte, covoare, vase de olărit, piese de metal, pietre prețioase și bijuterii, toate de diverse categorii și prețuri. Hainele la modă se pot cumpăra la prețuri rezonabile, iar pentru pielea turcească, binecunoscută pentru calitatea ei, veți plăti prețuri de patru ori mai mici.

Totuși, reține un pont: îmbrăcămintea și gențile sunt de o calitate superioară încălțămintei.

În cazul în care veți dori să achiziționezi antichități, trebuie să știți că este nevoie de o licență specială de export.

Tradiții culinare

Tradiția culinară a Antalyei este similară cu cea din restul Turciei. Este binecunoscut faptul că bucătăria turcească este considerată una dintre cele mai spectaculoase bucătării din lume, și asta în primul rând grație nenumăratelor influențe care o marchează.

În Antalya, terasele și restaurantele sunt deschise până peste miezul nopții, astfel încât poți savura oricând meze, shish kebab, doner kebab, dolma, precum și renumitele dulciuri: baclavale, kataiful, rahat, halva, sutlac și kazandibi.

Dintre băuturi, trebuie să încercați tradiționalul rachiu, ayranul, ceaiul, cafeaua neagră, berea turcească și vinul alb sau roșu.

Cu ce ajungem și cât ne costă distracția

În Antalya, puteți ajunge cu avionul sau autocarul. Varianta cu avionul poate costa între 300 și 400 de euro pentru un sejur de șapte zile cu regim all inclusiv la hotel, iar cu autocarul, prețurile se încadrează între 250 și 300 de euro de persoană, același regim. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3073 secunde