Ziua Universității "Andrei Șaguna" – ziua pomilor roditori

128

Articole de la același autor

Perioada ce precede sărbătorirea Zilei Universității "Andrei Șaguna" (UAȘ), ziua de 30 Noiembrie, este, în fiecare an, prilej de introspecție spirituală pentru șaguniști. După cum se știe, ziua este dedicată praznicului Sfântului Andrei, ocrotitorul neamului românesc, dar și praznicului sfântului care ocrotește universitatea, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, canonizat în anul 2011, în urma demersului inițiat și susținut de UAȘ încă din 1993.

În această perioadă, moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, dăruite de Biserica Ortodoxă Română universității, ca recunoaștere a eforturilor și inițiativei sale, sunt depuse spre închinare în holul instituției de învățământ până în prima decadă a lunii decembrie.

Sărbătoarea este marcată, anual, prin gesturi de natură spirituală și simbolică. Spre exemplu, într-o perioadă în care situația copiilor abandonați era îngrijorătoare în județul nostru, reprezentanții universității botezau, în fiecare an, de Sfântul Andrei, copii instituționalizați, care primeau sprijin până la finalizarea studiilor.

Anul acesta, profesori și studenți șaguniști au dorit să facă un gest simbolic prin plantarea unor pomi fructiferi, vișini și cireși, pe spațiul verde din jurul universității. Simbolismul plantării pomilor roditori este evident pentru o instituție de învățământ care, de 25 de ani, este izvor de cunoștințe pentru studenții ei, cunoștințe pe care le-a văzut rodind odată cu fiecare generație de absolvenți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1508 secunde