Ziua profesorului 2019. Google urează "La mulți ani!" profesorilor cu un doodle

211
Ziua profesorului 2019. Google urează

Articole recomandate

Anual, pe 5 octombrie, în lume este celebrată Ziua educației și a celor care activează în acest domeniu. Organizația Națiunilor Unite insistă ca dascălii să fie recrutați și remunerați în mod adecvat. Google sărbătorește cu un doodle ziua profesorului 2019.



În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre ele ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie, scrie wikipedia

Ziua profesorului marchează semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor''. Această recomandare, alături de cea "privind învățământul superior'' din 1997, constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.

Pentru ca această zi să fie recunoscută și sărbătorită la nivel internațional, pentru ca principiile celor două recomandări să fie respectate de fiecare stat în parte, federația globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice ''Education International'' a lansat la 5 octombrie 1994, o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice și a contribuției aduse de acestea în procesul educațional, la nivel mondial. De asemenea, a fost instituit Premiul Hamdan (2008) pentru a recompensa performanțele profesorilor. Acesta este acordat din doi în doi ani și constă în suma de 300.000 de dolari americani, care se împart între trei laureați ale căror proiecte își propun să îmbunătățească performanțele și eficiența profesorilor. Numele distincției vine de la susținătorul proiectului, Sheikh Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum, viceprim-ministru al Emiratelor Arabe Unite (1971-1973).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9104 secunde