Ziua Porților Deschise la Universitatea "Ovidius"

404
Ziua Porților Deschise la Universitatea
În perioada 5 - 8 aprilie, Universitatea "Ovidius" din Constanța, cea mai mare și mai importantă instituție de educație și cercetare științifică din Dobrogea, organizează acțiunea de promovare a ofertei educaționale "Zilele Porților Deschise".
Cu acest prilej, fiecare facultate a universității va prezenta oferta de școlarizare, rezultatele obținute, corpul profesoral, precum și baza materială de care dispune. În funcție de domeniul de studiu al facultăților, elevii vor participa la sesiuni interactive, pe o tematică atractivă și accesibilă. Se vor vizita laboratoarele, biblioteca, amfiteatrele, iar grupurile de elevi vor face un tur al universității, după un program stabilit.
Menționăm faptul că două autocare vor fi la dispoziția vizitatorilor pentru traseul Campus 1,2, Baza sportivă, căminele de la Pescărie, sediul din b-dul Mamaia.
"Universitatea «Ovidius» din Constanța a înregistrat, în ultimii ani, un salt considerabil în domeniul calității învățământului, fapt atestat de ARACIS ca o recunoaștere oficială a capacității sale educaționale și de cercetare științifică. A parcurs rapid drumul de la condiția unui simplu institut de subingineri la dimensiunile de astăzi: 16 facultăți cu 20.000 de studenți. Meritul aparține tuturor membrilor comunității ovidiene (cadre didactice, studenți, personal auxiliar): o comunitate închegată, ambițioasă, dornică de ascensiune, o comunitate care și-a asumat temeinic rolul de nucleu de difuziune culturală în Dobrogea, contribuind astfel la generarea și păstrarea sistemului național de valori.
Ne mândrim cu un corp profesoral de excepție, cu rezultate notabile în activitatea de cercetare și un număr impresionant de absolvenți ovidieni care, în fiecare an, își găsesc drumul spre o carieră de succes. Sunt acestea toate premizele unei dezvoltări calitative de excepție a Universității noastre și în perioada următoare, pentru a spori prestigiul instituției și a o transforma într-un veritabil pol de competitivitate la nivel regional și național. Vă invităm la Zilele Porților Deschise pentru a afla oferta universității noastre pentru anul 2012 - 2013", a declarat rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. ec. Dănuț Tiberius Epure.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1391 secunde