Ziua Educației, sărbătorită de elevii Colegiului "Alexandru Ioan Cuza"

203
Ziua Educației, sărbătorită de elevii Colegiului

Articole de la același autor

Elevii clasei a noua de la Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța au sărbătorit în mod inedit Ziua Educației – 5 octombrie. Coordonați de profesor Adrian Ilie, aceștia au răspuns la întrebarea "Ce reprezintă educația pentru mine?".


A fost o dezbatere bazată pe discuții libere pe tema importanței educației în societatea contemporană. Au fost folosite 10 citate ale unor autori antici dar și din perioada modernă cu referire la educatie, combaterea abandonului școlar și egalitatea de șanse. Fiecare elev și-a exprimat opinia în legătură cu importanța educației pentru un elev la Colegiul Militar. "Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață; de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i", este doar unul dintre citatele din Aristotel, date ca exemplu de elevii colegiului.


Concluzia activității a fost că un om educat se poate acomoda în orice mediu, poate fi mai greu manipulat, are onoare și respect pentru valori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3905 secunde