Ziua Dobrogei 2020. Celebrăm mereu, fie și online! LA MULȚI ANI, DRAGI DOBROGENI!

1430

Articole de la același autor

Chiar dacă suntem în plină pandemie, autorităţile judeţului Constanţa marchează şi în acest an Ziua Dobrogei, celebrată pe data de 14 noiembrie. Manifestările, organizate de Primăria municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean Constanța și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea „Ovidius”, se desfăşoară totuşi la distanţă, virtual, în cadrul unui program intitulat „Dobrogea online. Istoria și educația rezistă crizei”.

Programul de acțiuni se va derula în perioada 14 - 23 noiembrie, sub motto-ul „Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză!”.

„Având în vedere situația epidemiologică actuală delicată și măsurile conexe acesteia, programul integrat de acțiuni cultural-științifice se va desfășura în spațiul virtual, online. Motto-ul ales pentru acest program ilustrează capacitatea societății românești în ansamblul ei de a nu abdica, în nici o situație de criză și nici în cea prezentă, de la onoranta ei obligație de a asigura transmiterea moștenirii noastre culturale ancestrale către noile generații. Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză! – acesta este mesajul de bază al programului”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Astfel, pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa, puteţi viziona evenimentul „Vocile Dobrogei”, iar elevii sunt invitaţi să se înscrie la concursul şcolar tematic de creaţie literară cu tema „Dobrogea în care trăiesc”. De asemenea, în perioada 16 – 23 noiembrie, puteţi completa chestionarul online „Oraşul în care vreau să trăiesc”, adresat locuitorilor municipiului Constanţa, care are ca obiectiv colectarea de propuneri privind îmbunătățirea calității vieții acestora și valorizarea patrimoniului Constanței.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8078 secunde