La aniversarea celor 35 de ani de existență

WOW, ce radio are Liceul "Traian"!

1442
2
WOW, ce radio are Liceul

Articole de la același autor

Vineri, 11 mai, în cancelaria Liceului Teoretic "Traian", am avut parte de un moment mai rar întâlnit: în timp ce completau cataloage și alte documente, profesoarele fredonau melodiile ce proveneau dintr-un difuzor de deasupra ușii.

Anul trecut, prin lunile septembrie-octombrie, elevii de la a XI-a filologie s-au gândit că ar fi bine să facă ceva mai mult în pauze decât să cânte în clasă. Și astfel a apărut ideea unui studio de radio al liceului. Pe lângă muzică, ei își propuneau să se cunoască, să-și țină la curent colegii cu evenimentele culturale ale Constanței. Și momentul mult așteptat a sosit vineri, 11 mai, când sărbătoarea liceului a fost deschisă cu inaugurarea studioului de radio WOW.
În cele trei pauze pe care și-au propus să le "monopolizeze", vor transmite trei tipuri de emisiuni: "Crazy WOW", News WOW și "What’s up". Pe de altă parte, profesorii care au susținut proiectul își doresc să realizeze work-shopuri care să-i ajute pe elevi în viitorul lor profesional.
În regulamentul adoptat, că doar e un post respectabil, au decis să nu dea decât dedicații colective, apoi utilizarea unui limbaj decent ținând cont că suntem într-o instituție de învățământ. Aviz iubitorilor de manele: melodiile vor fi alese în conformitate cu "ținuta" de liceu!

"Vinovații" fără vină… cei mai fericiți
Profesoarele Liliana Necula și Claudia Enculescu sunt "vinovate" de reușita acestei frumoase aventuri plecată de la propunerea elevilor de la clasa a XI-a de filologie care-și doreau impulsionarea comunicării.
"Am dorit ca echipa de proiect să fie cât mai diversificată și am făcut selecții din rândul elevilor de la toate nivele de studiu. De foarte mare ajutor ne-au fost atelierele de lucru desfășurate sub îndrumarea partenerilor de la Radio Constanța, respectiv Steliana Bajdechi și Aura Mierluș. Au făcut exerciții de dicție, au învățat să facă diferența dintre o știre, un reportaj, să știe să-și caute și îmbine informațiile, să pronunțe, să stea, să respire. Au învățat inclusiv să acceseze un panou, să umble la butoane, să facă un clip audio. Entuziasmul lor ne-a ajutat să depășim momentele de epuizare. Sunt foarte spontani și foarte creativi și avem foarte multe de învățat de la ei. Mă întrebau când montăm microfoanele, când mon-tăm tabloul, iar eu le răspundem «În curând, în curând». Dar cu ajutorul asociației de părinți, căreia dorim să-i mulțumim și pe această cale, am reușit să concretizăm totul", declara prof. Enculescu.
"Când au venit fetele la mine și mi-au povestit erau foarte optimiste și încrezătoare", afirma prof. Maria Sorescu, directorul Liceului "Traian". "Își doreau în primul rând să comunicăm mai bine în interior, între noi, pentru că au constatat ele și eu am fost de acord că există momente când nu ne armonizăm foarte bine, pentru că nu există comunicare la timp. Cu acest post de radio, sperăm să rezolvăm și acest lucru. Ne dorim să avem și invitați, care să ne povestească din experiența lor și astfel să afle ce îi așteaptă în viitor când părăsesc această incintă, această instituție de învățământ și vor porni în viață".
Întrebată când i s-a părut cel mai greu, eleva Roxana Zisu a declarat: "E adevărat că ne-am blocat la un moment dat. Am avut momente și mai bune, dar și mai puțin bune, dar ne-am redresat pe parcurs. Nu știam dacă toți elevii din acest liceu sunt interesați să participe și ne-a luat ceva timp până am format echipa pe care o avem acum, dar ne-am bucurat că din clasa noastră am avut sprijin total. Și echipa de proiect este formată din șase persoane din clasa noastră. Cert este că nu am fi putut realiza ceea ce avem astăzi fără ajutorul părinților, al doamnei director, al sponsorilor care ne-au susținut, pentru că am avut costuri destul de mari. Vrem să ne distrăm toți, să fie ceva distractiv în fiecare pauză, să aducem noutăți în liceu. Să fie WOW!"
Colega ei, Adriana Crețu, ne-a descris nerăbdarea: "La început, am fost extrem de entuziaști și abia așteptam să se întâmple, dar încet-încet ne-am dat seama că nu este chiar atât de ușor. N-au fost de-ajuns numai ideile, ci a contat foarte mult sprijinul primit. Ni s-a părut foarte lung timpul de când am lansat ideea și până am pus-o în practică. Postul de radio trebuia lansat de luna trecută, dar am avut o problemă tehnică cu tabloul și cablurile".

Tot vineri, 11 mai, fiecare catedră a Liceului Teoretic "Traian" a pre-gătit evenimente dedicate aniversării celor 35 de ani de existență ai acestei instituții pilon a Constanței.



Comentează știrea

Mardare
14 mai 2012
Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :

asa si? Radu Mazare este intradevar infectat cu sida de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma.

anti rosu
14 mai 2012
replica

Zvonuri ca e bolnav, ca are ciroza etc au tot fost. Tu chiar crezi ca merge la tratament in Brazilia sau Madagascar? In fine... Daca chiar e bolnavior de ce nu se retrage? Cand stii ca nu mai ai mult de trait iti cam bagi picioarele in ea de functie, dar el tine cu dintii... Si acuma sa vorbim de ce "mari" realizari a facut el ca primar. Pai tu cu asta vii in fata, ca ii ajuta pe batrani? Asta trebuie sa faca un primar? Uita-te la cum arata orasul asta dupa mandatele lui: plini de haite de caini, trotuare ocupate de masini parcate, mizerie, constructii pe spatii verzi, zona peninsulara care trebuie sa fie o atractie turistica e in ruine de atatia ani etc. Ce a facut Mazarica al tau in afara de pomeni pentru bosorogi care ies mereu incolonati sa il voteze ca "le da pui si faina, manca-l-ar mama..." si mai mult s-a axat pe Mamaia de parca e ales primarul Mamaiei nu al Constantei. Dar acolo vin curvele lui in cluburi si de asta il intereseaza. Daca Mamaia era cine stie ce statiune veneau straini o gramada la noi ca prin anii "60-'70, da asa e plina de moldoveni. Pana nu ne lepadam de mentalitatea asta de pomanagii tot la copada vacii o sa fim ca natie din pacate.

Răspuns la: Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :
Adăugat de : Mardare, 14 mai 2012
asa si? Radu Mazare este intradevar infectat cu sida de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5285 secunde