Week-end de poveste, la malul mării. Teatru și muzică în aer liber, în parcurile Constanței

680

Articole de la același autor

Ne așteaptă un week-end de sărbătoare, la malul mării. Constănțenii și turiștii aflați în acest sfârșit de săptămână pe litoral vor avea parte de două seri de poveste, cu spectacole de teatru și muzică bună.

Instituțiile de cultură din Constanța au pregătit un program bogat pentru sâmbătă și duminică, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Întâlnirile sub genericul "Seri de teatru la Pontul Euxin" din acest sfârșit de săptămână stau sub semnul comediei. Sâmbătă seară, de la ora 21.00, publicul constănțean este invitat la "Carpathian garden", o satiră contemporană. Jungla urbană românească este un izvor nesecat de inspirație pentru acest eveniment teatral prezentat de Radu Iacoban și Tudor Aaron Istodor, într-un spectacol 100% românesc. Regia și scenariul sunt semnate de Radu Iacoban, scenografia de Irina Moscu. Accesul publicului la spectacol este gratuit și se desfășoară în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie.

Duminică, de la aceeași oră, comedia savuroasă "Happy End" încheie seria reprezentanțiilor din acest week-end. Regia este realizată de Alexandru Bogdan, iar în rolurile principale sunt Tudor Aaron Istodor și Raluca Aprodu.

Tot pentru iubitorii de teatru, continuă stagiunea estivală "Be.Safe – Best Summer Art Fest Constanța 2020", la Teatrul de Vară Soveja. Sâmbătă, de la ora 21.30, Teatrul de Stat Constanța prezintă "Gaițele", de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, unul dintre cele mai jucate și apreciate de public spectacole din repertoriul instituției. Duminică, tot de la ora 21.30, în același loc, va fi jucată piesa "Frumos e în septembrie la Veneția", o producție a Teatrului Național "I.L. Caragiale" București, regizată de Mariana Cămărășan, care îi aduce împreună pe Oana Pellea și Mircea Rusu, într-o neașteptată poveste de dragoste.



Spectacole în Teatrul de Vară Soveja


Tot duminică, de la ora 21.30, dar în Parcul Arheologic, va fi prezentată peisa "Nu chiar 1918". Pus în scenă de artiștii Teatrului "Andrei Mureșanu", spectacolul pare o comedie ușoară, dar are și o parte întunecată: vorbește, la o scară mai mică, despre corupție, șantaj și legături necurate care alcătuiesc un sistem. Regia este semnată de Cristian Ban, scenografia, decorul, costumele, de Andreea Simona Negrilă. În distribuție sunt Sebastian Marina, Costi Apostol, Ioana Alexandrina Costea, Elena Popa, Anca Pitaru, Ioan Fiscutean Jr., Claudia Ardelean, Fatma Mohamed, Daniel Rizea, Anna Maria Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Sergiu Aliuș. Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma www.mystage.ro, de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța sau de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Bijuterii muzicale

Pasionații de muzică sunt așteptați în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Sâmbătă, de la ora 20.00, concertul de bijuterii muzicale "Marea și Muzica" revine pe terasa instituției. Veți petrece momente de neuitat în compania soliștilor Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, Maria Boteanu, Constantin Grigorescu, Daniela Răilean, Adeline Penescu, Cristian Fulga, Simion Crudu, Adela Necula, Costinel Florică, Anca Scarlat, Andrei Răilean, Livian Trufin, Vitalie Postolache, Cristina Tegzeșiu, Bogdan Manciu, Marcel Dășanu, Benoni Bolea, Nicolae Gribinic, Vitali Porcescu, Vitali Milosta, Serghei Porcescu și Natalia Gribinic.

Duminică, de la aceeași oră, publicul este invitat la concertul de arii și cântece celebre, "Musica sempre libera", alături de soliștii Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Răzvan Săraru, Stela Sîrbu. Acestora li se va alătura Corul teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", condus de Adrian Stanache.

Toate spectacolele vor avea loc în aer liber și se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Stand-up comedy în Parcul Tăbăcărie
Vineri, 07 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Seri de teatru la Pontul Euxin
Pagina a fost generata in 0.6173 secunde