Vreți să împrumutați de la bibliotecă? "Au sosit cărți noi!"

192
Vreți să împrumutați de la bibliotecă?

Articole de la același autor

Specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" îi anunță pe copii că au primit cărți noi la secția de împrumut. Dintre acestea, vom menționa doar câteva titluri.

"Gata cu vorba", de Andrew Clements este o carte amuzantă și surprinzătoare, despre cuvinte nespuse și cuvinte spuse la furie și, mai ales, despre puterea cuvintelor bine cântărite și rostite cu blândețe. Vreme de două zile, elevii din clasele de-a cincea, cei mai gălăgioși copii din școala primară Laketon, fac un concurs ca să vadă cine poate să tacă mai mult: grupul fetelor, condus de Lynsey, sau grupul băieților, condus de Dave. Regula este să nu spună mai mult de trei cuvinte odată - nici la ore, nici în pauze, nici acasă. În afară de profesorul de engleză, care observă, cu încântare, modurile în care copiii comunică fără cuvinte, toți ceilalți profesori sunt cât se poate de nemulțumiți.

O altă carte dedicată celor mici este "Fata care a băut luna", de Kelly Barnhill. Norii grei de nefericire atârnă deasupra Protectoratului și an de an, locuitorii sunt nevoiți să sacrifice câte un bebeluș ca vrăjitoarea cea rea să nu se răzbune pe ei. De cealaltă parte a zidurilor orașului se întinde mlaștina plină de pericole, unde trăiește Xan, bătrâna care ia copiii aleși pentru sacrificiu și îi duce tocmai în celălalt capăt al pădurii, unde îi lasă în grija oamenilor din Orașele Libere.

Pe drum, Xan îi ține pe copii la piept și le dă să bea lumina stelelor. O dată, o singură dată, din greșeală, bătrâna hrănește o fetiță cu lumina lunii, dându-i astfel puteri magice neînchipuit de mari și legându-și pe vecie destinul de al fetei care a băut luna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 August 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Florian Pittiș
Pagina a fost generata in 0.3311 secunde