Vrei să navigi pe mările lumii? Au început înscrierile la UMC

Duminică, 21 Iunie 2020
232
Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a început înscrierile la facultate pentru anul de învățământ 2020-2021. "Examenul de Bacalaureat este la debut, iar interesul viitorilor absolvenți de liceu se va îndrepta în scurt timp către studiile superioare. La Universitatea Maritimă din Constanța s-a dat startul înscrierilor online, un mod inedit și cu respectarea distanțării sociale, în contextul pandemiei de Covid 19. Ca o premieră pentru mediul universitar, admiterea în acest an se face numai pe bază de dosar", a declarat rectorul instituției, prof. univ. dr. Violeta Ciucur.

Referitor la admitere, rectorul a precizat că admiterea va avea loc în data de 16 iulie și constă într-un concurs de dosare. Media de admitere va fi una ponderată: 85% media de la examenul de Bacalaureat și 15% nota de la disciplina matematică, din cadrul aceluiași examen. Numărul de locuri este identic cu cel din anii trecuți, 1.245.

Ca urmare, până la data de 15 iulie are loc perioada de înscriere online a celor care sunt interesați să devină studenți la UMC. Apoi, pe 17 iulie pot fi depuse contestații privind concursul de admitere, iar între 17 și 21 iulie va avea loc confirmarea locurilor pentru studenții admiși. 

Pagina a fost generata in 0.3315 secunde