Vrei să faci un an de liceu în America? Au început înscrierile pentru bursele Flex!

566
Vrei să faci un an de liceu în America? Au început înscrierile pentru bursele Flex! - fotofondvreisafaciunandeliceu1-1567454090.jpg

Articole de la același autor

Un an de liceu într-un colegiu din Statele Unite ale Americii poate fi visul multor elevi. Aceștia au șansa de a vedea cum funcționează sistemul american de învățământ, de a-și exersa și desăvârși limba engleză, dar și de a trăi într-o familie tipic americană.


Liceenii constănțeni pe care îi încântă ideea de a face un an de liceu în Statele Unite ale Americii sunt invitați să se înscrie la Bursele Flex. Aceștia pot aplica până pe 17 octombrie, inclusiv. Sunt eligibili elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, născuți între 15 iulie 2002 și 15 iulie 2005. Ei trebuie să aibă rezultate bune sau excelente la învățătură, fără să fie însă impusă o medie minimă obligatorie. Candidații trebuie să cunoască limba engleză și să demonstreze abilități de folosire a acesteia, la momentul aplicației. Trei condiții obligatorii impuse de program sunt să fie cetățeni români, să nu fi stat în Statele Unite ale Americii pentru trei sau mai multe luni în ultimii cinci ani și să nu fi emigrat deja sau să plănuiască să emigreze în SUA.


Școală și bani de buzunar
Bursa Flex presupune ca elevul să cuprindă un întreg an școlar într-un liceu american. Bursa acoperă școlarizarea, călătoria dus-întors în Statele Unite ale Americii, inclusiv călătoria de acasă la aeroport. Elevii vor primi o alocație lunară de 125 de dolari, pentru a-i ajuta să participe la diferite activități sociale și să își achiziționeze anumite bunuri personale. Timp de aproximativ zece luni, cât durează bursa, ei vor locui în cadrul unei familii gazdă din SUA, selectată și monitorizată atent, care le va oferi și cele trei mese pe zi. Pe toată durata șederii în America, vor beneficia de asigurare medicală și tot bursa acoperă taxa pentru obținerea vizei SUA.


Selecția este făcută de americani
Programul Flex pune la bătaie 35 de burse la nivel național, iar doritorii trebuie să se înscrie la adresa https://als.americancouncils.org/flex. Selecția liceenilor se face integral de către o comisie de selecție din Statele Unite ale Americii, formată din profesioniști din diferite domenii. Nicio selecție nu se face în România.


Flex este un program recunoscut de Ministerul Educației Naționale. Anul de liceu urmat în Statele Unite ale Americii va fi recunoscut la întoarcerea în România. Conform reglementărilor în vigoare, elevilor li se va recunoaște anul de liceu urmat în SUA, echivalarea făcându-se în bloc și nu materie per materie. Elevul trebuie să obțină notă de trecere în SUA pentru a fi considerat că a absolvit anul de liceu și în România. Elevii nu vor repeta anul de liceu după întoarcerea în țară, dacă urmăresc această procedură legală și au toate documentele necesare.


Reamintim că anul acesta niciun elev din județul Constanța nu a fost selectat pentru a studia un an în America, însă, în 2018, județul nostru a fost reprezentat de două eleve, Teodora Diamandescu, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, și Raluca Dobre, de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8604 secunde