Volum în cinstea lui Ovidiu, la Biblioteca Județeană

202
Volum în cinstea lui Ovidiu, la Biblioteca Județeană - volum-1591032250.jpg

Articole de la același autor

Odată cu deschiderea instituției, Biblioteca Județeană "Ion N. Roman" își îndeamnă cititorii să lectureze cât mai multe cărți. Printre titlurile pe care bibliotecarii vi le propun se regăsește și un volum intitulat "Revista Ovidiu. O biografie contemporană", scris de Corina Mihaela Apostoleanu, Luminița Stelian și Angela-Anca Dobre. Cartea este publicată la 120 de ani de la apariția primului număr al unui periodic cultural în Dobrogea, o revistă menită a aduce viața culturală dobrogeană la "sufletul României", așa cum spunea cândva "Cuvântul de acasă".

Potrivit bibliografului Angela-Anca Dobre, cel care a fost "mentorul revistei "Ovidiu", poetul, omul de cultură și publicistul Petru Vulcan, ne este prezentat încă din primul capitol. În paginile acestuia, autoarele ne aduc repere biografice și elemente ale operei publicistului care, născut în Bitolia, își va lega viața de România și de Dobrogea, opera sa publicistică și literară fiind considerată "fermentul apariției mișcării literare dobrogene". Apoi, în paginile ce urmează se vorbește despre spațialitate, cauzalitate și expresii culturale în revista "Ovidiu", abordând atât elemente de descriere a revistei cât și, mai interesant, contextul cultural și social în care aceasta a apărut, promovând ideea că ea reprezintă "rezultatul unui demers cultural dobrogean integrator".

"De amintit că, în paginile revistei, au semnat importante nume ale vieții culturale dobrogene și naționale: scriitori, publiciști, istorici, oameni politici etc. Un ultim capitol al cărții pe care o aducem în atenția publicului se referă la tematica legată de istorie, geografie și arheologie, așa cum este ea reflectată în paginile revistei «Ovidiu»", a declarat pentru "Cuget Liber", specialistul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4554 secunde