În exclusivitate pentru "Cuget Liber", interviu cu noul rector al Universității "Ovidius", Dănuț Tiberius Epure:

"Voi fi un rector al tuturor, receptiv la nevoile comunității academice!"

4928
26

În urma alegerilor din data de 24 februarie, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure a fost ales rector al celei mai mari universități din Dobrogea. În vârstă de 41 de ani, decanul de la Facultatea de Științe Economice a avut în 2011 și 2012 un parcurs profesional ascendent: domeniul Administrarea Afacerilor a ajuns în categoria A a clasificării Ministerului Educației, a devenit membru al Societății Academice de Management din România și membru în Comisia permanentă pe domeniul Științelor Economice, din cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Campania electorală, demarată de anul trecut, a demonstrat perseverență, putere de muncă și capacitate organizatorică.

- Care sunt acum prioritățile dumneavoastră, din noua postură, de rector al Universității "Ovidius" din Constanța?
- În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu membrii colectivelor fiecărei facultăți în parte, pot spune că sunt la curent cu neajunsurile celor care își desfășoară activitatea în întreaga instituție. Alături de echipa mea de campanie am stabilit o listă de priorități care să vizeze modernizarea și dezvoltarea bazei materiale, alocarea eficientă a spațiilor de învățământ, susținerea cadrelor didactice tinere în vederea promovării, dezvoltarea unui climat favorabil activității de cercetare, dar și impunerea unei oferte educaționale centrată pe student, acesta devenind astfel partener în procesul educațional.

- Ce se va întâmpla cu funcția de președinte al Senatului Universitar, acum că sunteți noul rector al Universității "Ovidius"?
- Conform metodologiei de alegeri, se vor organiza alegeri parțiale, iar membrii Senatului vor stabili, prin vot universal, direct și secret, noul președinte al Senatului. Viitorul universității noastre nu poate fi schimbat decât printr-o bună colaborare între Senat și Consiliul administrativ al instituției. Atât eu, cât și ceilalți membri ai echipei, suntem de părere că funcția de președinte de Senat trebuie să revină Facultății de Medicină. Astfel, construcția propusă de noi se bazează pe tandemul Petru Bordei - președinte de Senat, Dănuț Epure - rector.

- Vor continua alegerile în Universitatea "Ovidius" din Constanța? Care sunt etapele următoare?
- Zilele acestea, urmează să fie validat de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului mandatul meu de rector. Apoi, vor avea loc alegeri pentru stabilirea noului președinte al Senatului, iar, în final, vor fi stabiliți prorectorii și decanii. În ceea ce mă privește, îmi voi prelua atribuțiile imediat după ce voi primi confirmarea din partea ministerului. Țin să le urez colegilor mei putere de muncă și succes în viitoarele demersuri și promit să rămân, pe întreaga perioadă a mandatului meu de rector, fidel sloganului "Fapte nu vorbe! Împreună în A".

- Cum va arăta noua echipă managerială a Universității Ovidius din Constanța?
- În ultima vreme, am avut ocazia să lucrez alături de persoane deosebit de eficiente, cu viziuni largi și de o înaltă ținută academică. Pe perioada campaniei am fost susținut de o echipă de excepție, de al cărei sprijin îmi doresc să mă bucur și pe viitor. Totodată, țin să precizez faptul că voi fi un rector al tuturor, deschis dialogului și receptiv la nevoile comunității, fiind deplin conștient că și în echipele manageriale ale contracandidaților mei sunt oameni de valoare, cu care voi colabora, în folosul Universității "Ovidius" din Constanța.

- Unde vedeți Universitatea "Ovidius" Constanța în viitor?
- Mi-aș dori foarte mult ca Ovidius să ajungă în categoria universităților de cercetare avansată și educație. Desigur, nu este ușor, dar prin aplicarea unei serii de reforme inspirate ambiția noastră poate deveni realitate. Întrucât consider că ne putem mândri deja cu un corp profesoral de excepție, rezultate notabile în activitatea de cercetare și un număr impresionant de absolvenți ovidieni în fiecare an, premisele unei dezvoltări calitative de excepție sunt realizate. Mai departe, este de datoria noastră să lucrăm împreună pentru a spori prestigiul instituției și a o transforma într-un veritabil pol de competitivitate la nivel regional și național.



Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
observator
27 februarie 2012
intre "republika" mazare si "univ. epure

cam greu pentru constanteni sa aleaga intre boiernasi de provincie. amindoi nerecunoscuti dincolo de podul de la cernavoda. s-a reusit in felul asta izolarea provinciei dobrogea. adica incalicarea ambelor institutii: de administratie inainte si de acum si de invatamint de indivizi dubiosi reprezentanti ai mafiei locale.

coleg
27 februarie 2012
Felicitari Dle.Rector Epure

Ati demonstrat ca in jurul dumneavoastra au fost numai persoane capabile.Va dorim succes in continuare

tinerele cadre din UOC
27 februarie 2012
Epure-reprezentantul cadrelor tinere din UOC

Domnule Rector Epure,vrem ca in mandatul dumneavoastra sa aveti in echipa numai cadre universitare tinere,sa promovati tineretul si numai vrem ca in functii de conducere sa fie fostele cadre de genul Ciupina,Boskoff,Zagan,Mamut,Ploae,Breaban,sa nu faceti greseala sa iertati aceste persoane cum a facut Mihai Girtu.In fata aveti un drum anevoios la conducerea UOC si tocmai de aceea vrem sa aveti langa dumneavoastra cadre tinere.Succes in continuare

student
27 februarie 2012
SIMONA MINA-presiuni si amenintari asupra studentului de la drept

Lectorul Simona Mina sa fie chemata de Comisia de Etica pentru a fi sanctionata pentru amenintarile si presiunile asupra studentului de la drept pentru a vota cu Mihai Girtu si sa fie folosita ca proba inregistrarea telefonica dintre Simona Mina si student.Astfel de cadre didactice nu au ce cauta in UOC si de aceea cerem sa fie sanctionata drastic ori sa isi dea demisia .

colegi
27 februarie 2012
Rector Epure Danut Tiberius

Sa promovati cadrele tinere si sa va tine-ti de cuvant in tot ceea ce ati promis in campanie

observator
27 februarie 2012
"revolutie de catifea in UOC"

Dragi colegi,prin aceste alegeri s-a reusit ce multi colegi nu au putut sa faca timp de 20 de ani si aici ma refer la profesori de genul Mincu care a avut multe conflicte cu Ciugureanu.Au fost indepartati profesorii cu asa-zisa "greutate" si care si-au batut joc de UOC urmarindu-si propriile interese in frunte cu VICTOR CIUPINA,acest tortionar al cadrelor universitare din UOC,un om meschin si cu interese oculte care se crede atotstiutor.Victor Ciupina este si-a plasat oamenii in punctele-cheie precum tortionarul MARIAN COJOC,informatorul VIRGIL BREABAN,securistul MAMUT EDEN-devalizatorul bugetului UOC,BOSKOFF-scoala de instaurat teroarea printre subordonati si multi altii...speram ca odata si pentru totdeauna acesti profesori mentionati sa plece si sa faca loc tieneretului

analist
27 februarie 2012
Felicitari intregului staff de campanie al Dlui Epure

Staff-ul de campanie al lui Epure a fost format numai din cadre tinere din facultatea dansului precum si mai din toate facultatile ale UOC.Fiecare a venit cu idei,fiecare a avut sarcini trasate si respectate cu strictete,fiecare a adus la randul lui alte cadre pentru marirea echipei,au fost foarte bine organizati si nimeni nu a gresit cu nimic cum s-a intamplat in echipa cealalta.Aceste lucru da dovada de un bun management.Va dorim succes in continuare tuturor celor care au fost in staff-ul de campanie

john doe
27 februarie 2012
Epure is the best

good luck Mr. Epure

lector
27 februarie 2012
Epure-un adevarat manager

Se vede ca a stiut sa-si gestioneze situatia cand a fost atacat de catre mamut si girtu

profesor
27 februarie 2012
Epure contra lui Girtu,Mamut,Cojoc ca si Basescu contra lui Geoana,Antonescu si Voiculescu

Este aceeasi treaba ca in 2009 la alegeri.Succes Epure in continuare.

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cine va fi noul rector?
Pagina a fost generata in 0.691 secunde