Viziunea prof. Eden Mamut de reinventare a Universității "Ovidius"

1167
7
Viziunea prof. Eden Mamut de reinventare a Universității

Articole de la același autor

Dezbaterea pe care a propus-o, ieri, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, unul dintre candidații la funcția de rector al Universității "Ovidius", s-a dorit a fi o oportu-nitate, un cadru de dezbatere și opinii pentru colegii săi, astfel încât să poată coagula direcțiile care ar trebui urmate în perioada imediată în demersul de ajustare și regândire a activității univer-sității, întorcându-ne la cerințele reale ale comunității.
Cercetătorul a expus auditoriului intențiile sale de a reinventa această universitate, plecând de la contextul global în care ne situăm, dar, în același timp, precizând că această reinventare nu se referă la negarea valorilor actuale.
"Vrem să regândim rolul univer-sității, care trebuie să vină în parteneriat cu întreprinderile, pentru a le oferi o bază în a dezvolta metode originale, produse originale, tehnologii originale. Dezvoltând acest parteneriat, vom reuși să atragem și granturi de cercetare. Există experiențe pozitive numeroase, cum ar fi patentele dezvoltate pe medicină naturistă sau cel pentru extracte din alge, activitățile de la Facultatea de stomatologie și medicină dentară în promovarea sănătății orale. De asemenea, Facultatea de inginerie a derulat o serie întreagă de activități, Facultatea de construcții colabo-rează foarte bine cu întreprinderile de profil. Problema este cum să facem ca toate aceste exemple pozitive să devină o regulă prin care să demonstrăm constănțeanului că are nevoie de această universitate și că ea lucrează în beneficiul comuni-tății", a declarat profesorul Eden Mamut.

Comentează știrea

Mongol
2 februarie 2012
Genghis Khan

Tatare,cu cine oi fi tinut tu dezbaterea asta ca erau in sala 25 de persoane si cu mine 26,iar din 26 de persoane 10 erau de la secretariat plus Bavaru si Sirbu.Lasa-te fratele meu de chestii din astea si formeaza-tiun trib impreuna cu CIUPINA si cu GIRTU si montati corturi pe unde apucati.SA FITI IUBITI DE CINE STITI VOI

GIRGISTAN
2 februarie 2012
TATAR

Tatar,neaptin be domuz?nerei cotac?

Un crestin
2 februarie 2012
Nu vrem sa fim condusi de lumea musulmana.NE-AM SATURAT DE EI

DIN ADANCUL ISTORIEI ACEST POPOR A AVUT DE SUFERIT DE PE URMA INVADARII IMPERIULUI OTOMAN CARE A ADUS NUMAI NENOROCIRI SI INDOBITOCIREA POPORULUI ROMAN.NICIODATA ACEST POPOR,IN SPETA POPORUL ROMAN,NU A AVUT BENEFICII DE PE URMA ASA ZISEI "CONDUCERI" DE CATRE LUMEA MUSULMANA CARE A CAM HOTARAT CEVA TIMP SOARTA TARII ROMANESTI.NE-AM SATURAT DE EI DE PE VREMEA DOMNITORILOR SI VOIEVOZILOR,NU VREM NICI ACUM CA O PRESTIGIOASA UNIVERSITATE ROMANEASCA SA FIE CONDUSA DE O PERSOANA DE RELIGIE MUSULMANA.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

conf. dr. Daniel Saracescu
2 februarie 2012
Uluitor

Domnule profesor Eden Mamut sunt uluit de ceea ce s-a postat aici, ca "raspuns" la o dezbatere care a adus in discutie o problema de fond a invatamantului superior in general, a celui constantean (UOC) in special. Este evident faptul ca "dusmanii" domniei voastre nu sunt capabili sa inteleaga o confruntare decat in termenii mizerabili de mai sus. Vreau sa cred ca veti fi imun la astfel de atacuri josnice, atacuri ce nu au nimic in comun cu spatiul in care ne desfasuram activitatea. Si ma refer aici nu numai la UOC ci si la tara in care traim, in mileniul III.

CrisTina
2 februarie 2012
Sunteti invidiosi

Voi de ce nu sunteti capabili sa candidati?? Niste invidiosi inculti,care comenteaza

mohamed ali
5 februarie 2012
esti cam fricos

abe mamut ai zis ca te inscrii vineri la bec da vad ca esti cam bec ,iti e frica sa iti asumi o raspundere , ne faci natia pagana de ras .....chiar asa sersem esti? dc nu te lupti cu o sabie dreapta si esti indoit ca de obicei? daca este asa eu zic nu te mai umfla pe matzu gol si lasa-i pe altii mai buni sa conduca sersem tashac! mai bine lasa te de candidat si ia-le sicurile la control la baieti!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Universitatea "Ovidius"/Dezbatere publică
Pagina a fost generata in 0.4085 secunde