Violeta Ciucur, noul rector al UMC

Miercuri, 07 Martie 2012
3441

Articole de la acelaşi autor

Ieri, la Universitatea Maritimă din Constanța a avut loc ultima etapă a alegerilor pentru funcțiile de conducere, după ce marți, 6 martie, s-au desfășurat alegerile pentru consiliile profesorale și Senat.

Big Brother în sala 709

Ieri, fostul rector Cornel Panait afirma că unii studenți au reclamat faptul că s-a încercat manipularea lor de către un politician constănțean pentru a vota cu unul dintre candidați, motiv pentru care a decis să monteze în sala de vot două camere video. "Întrucât s-au exercitat presiuni asupra studenților să pozeze cu aparatul de fotografiat buletinul de vot, pentru a face dovada că au votat cu cine trebuie, am decis să instalăm aceste aparate", a declarat pentru "Cuget Liber" Cornel Panait. Surse din cadrul UMC făceau glume pe seama acestei măsuri de ultim moment afirmând că e mai rău ca la alegerea lui Putin sau că o astfel de inițiativă i-a inhibat pe studenți și că tocmai acesta ar fi fost scopul. Totuși, în afișele lipite pe pereți se spunea că măsura a fost luată pentru a asigura independența votului.

N-am înțeles, însă, de ce s-a decis ca pe lângă cele două cabine de vot să existe și un birou amenajat pe post de… cabină, din cauza căruia lumea trebuia să aștepte la ușă, afară. Și s-ar părea că nu este numai nedumerirea presei, dar și a unor profesori care i-au întrebat pe membrii comisiei electorale la ce folosește acel birou, când legea alegerilor prevede foarte clar cabine de vot.

Din cele 96 de cadre didactice și 16 studenți cu drept de vot s-au prezentat 86 de universitari și toți studenții, iar rezultatul alegerilor a înclinat în favoarea Violetei Ciucur.

Secretar științific al Senatului, conf. Violeta Ciucur, 45 ani, este absolventă a Politehnicii București și declara pentru "Cuget Liber" că mizează pe sprijinul unei echipe care o va ajuta să-și îndeplinească cu succes misiunea de rector și că nu este deloc intimidată de faptul că, fiind femeie, va conduce o instituție dedicată, în principiu, bărbaților.

Din senatul nou ales făcea parte și conf. Ciucur, care va fi înlocuită. Noii senatori UMC sunt: prof. univ. dr. Eliodor Constan-tinescu, lect. univ. dr. Dănuț Argintaru, lect. univ. dr. Mircea Georgescu, șl. univ. dr. ing. Gabriel Raicu, lector univ. dr. Felicia Surugiu, conf. univ. dr. ing. Ghiorghe Bătrînca, conf. univ.dr. ing. Paulică Arsenie, șl. univ. dr. Costel Stanca, șl. univ. dr. ing. Noel-Mircea Zus, conf. univ. dr. Dumitru Deleanu, conf. univ. dr. ing. Nicolae Bordea, conf. univ. dr. ing. Emil Oanță, prof. univ. dr. ing. Nicolae Buzbuchi, șl. univ. dr. ing. Liviu-Constantin Stan, șl. univ. dr. ing. Adrian Sabău, șl. univ. dr. ing. Ion Omocea, șl. univ. dr. ing. Carmen Dumitrescu, prof. univ. dr. ing. Dan Popa, conf. univ. dr. ing. Codruța Pricop, prof. univ. dr. ing. Răzvan Tamaș.


Articole pe aceeasi tema

Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Alegerile UMC au întrunit cvorumul
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte la Universitatea Maritimă
Pagina a fost generata in 0.2627 secunde