Viitorii liceeni, sfătuiți să opteze și pentru învățământul profesional

Joi, 20 Februarie 2020
189
Liceul Tehnologic Ciobanu a susținut, zilele trecute, o activitate privind posibilitatea continuării studiilor în învățământul profesional de stat a elevilor din ciclul gimnazial. Activitatea a fot organizată cu ocazia promovării Zilei Naționale a Meseriilor în județul Constanța și a fost coordonată de prof. ing. Cristina Mustață. 


Potrivit directorului instituției de învățământ, prof. Mărioara Mihai, grupul țintă l-a constituit colectivul de elevi de la clasele a VIII-a din cadrul Liceului Tehnologic Ciobanu. 


Cu această ocazie, s-au prezentat următoarele materiale: exemple de bună practică-prezentare în Power-Point, prin care s-a specificat modul de organizare și funcționare a învățământului profesional de stat, dar și  calendarul și modul de organizare/desfășurare a admiterii în învățământul profesional de stat. 


De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea continuării studiilor după finalizarea învățământului profesional de stat, dar și de faptul că elevii intră în contact cu partenerii economici cu care școala are contract de practică, dar și ce avantaje au elevii care merg la școlile profesionale. Nu în ultimul rând, a fost prezentat un proiect Erasmus+, prin care se urmărește creșterea nivelului de calificare prin formare profesională europeană a viitorilor constructori. 


Pagina a fost generata in 0.2777 secunde