VAL DE RESTRUCTURĂRI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

631
VAL DE RESTRUCTURĂRI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT - valde-1423815909.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației vrea să schimbe filosofia de normare a personalului nedidactic din școli, precum și degrevările directorilor, potrivit unui proiect de ordin obținut de HotNews.ro.

Concret, dispar posturi de secretari, administratori, îngrijitori, bucătari, mare parte din contabili își pierd indemnizațiile, directoarelor de grădinițe li se iau degrevările și trebuie să aibă grijă de o grupă de copii cu normă întreagă, potrivit proiectului. O parte din modificări ar urma să se implementeze din septembrie 2015, altele din mai 2015.


Proiectul prevede ca directorii grădinițelor cu program prelungit și cu personalitate juridică să efectueze integral norma didactică, adică să aibă o grupă de copii în supraveghere și educare, la fel ca educatoarele. În prezent, ei fac două-patru ore/săptămână în alte unități de învățământ, potrivit ordinului nr. 4865/2011.


Și directorii școlilor cu mai puțin de 300 de elevi ar trebui să predea la clasă normă întreagă (18 ore pe săptămână), față de șase-opt ore/săptămână cât au acum, se arată în proiect.


Proiectul de ordin introduce și o situație discriminatorie, în ceea ce-i privește pe directorii școlilor care au terminat liceele pedagogice. Indiferent de ce facultate au făcut ulterior, "Directorii unităților de învățământ de nivel primar, gimnazial care sunt absolvenți ai liceelor pedagogice/școlilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai specializării «Pedagogia învățământului primar și preșcolar» efectuează integral activitatea didactică de instruire-educare cu grupa de preșcolari sau clasa de elevi", spune proiectul de ordin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0903 secunde