„Văduva veselă” revine pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

Joi, 01 Octombrie 2020, 21:21
115
Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” vă invită sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19.00, la spectacolul „Văduva Veselă”, în regia Constanţei Câmpeanu şi scenografia Eugeniei Tărăşescu Jianu.

Soliştii care vor urca pe scenă sunt Ionela Duma, Constantin Acsinte, Silvia Simionescu, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Iulian Bratu, Adrian Bădilă, Daiana Gavrilescu, Laurenţiu Severin, Andrei Băican, Anca Bănică, Gabriela Dobre.

„Văduva veselă” este o operetă în trei acte, compusă de Franz Lehár, pe libretul de Victor Léon şi Leo Stein, după comedia „Ataşatul de ambasadă” de Henri Meilhac.

Povestea începe cu elita societăţii de la Paris, care participă la un bal dat în onoarea onomasticii şefului statului Pontevedro. Prea marea încredere a ambasadorului Zetta în soţia sa, parizianca Valencienne, îi îngăduie acesteia să încurajeze o amuzantă aventură cu Camille de Rosillon. Într-o efuziune de dragoste, acesta a scris pe evantaiul tinerei doamne „Te iubesc!”. La bal se anunţă prezenţa unei frumoase, tinere şi bogate văduve, Hanna Glavari, care stârneşte multă admiraţie, dar şi îngrijorarea ambasadorului. Ce se întâmplă mai departe, veţi afla dumneavoastră vizionând piesa. Pagina a fost generata in 0.3326 secunde