Vacanța elevilor, prelungită până pe 16 aprilie. Lecții online și evaluare de la domiciliu

352
Vacanța elevilor, prelungită până pe 16 aprilie. Lecții online și evaluare de la domiciliu - fondeducatie-1584369336.jpg

Articole de la același autor

Vacanța neprogramată a elevilor se va prelungi, așa că Ministerul Educației caută soluții pentru a demara lecțiile online și a oferi continuitate procesului de învățare, atât cât este posibil în situația de față. În același timp, deja a anunțat că vor fi decalate celelalte calendare de mobilități, simulări și posibil chiar de examene.

Conducerea Ministerului Educației a precizat că se lucrează pentru a începe, cât mai curând lecțiile online. "Vrem să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor și în felul acesta să se amelioreze efectele produse de această situație. Pentru perioada suspendării cursurilor am identificat mai multe soluții, în așa fel încât această situație specială în care ne aflăm să nu afecteze foarte mult învățarea. Am apelat astfel la utilizarea platformelor online, puse la dispoziție în mod gratuit de către mai multe companii. Suplimentar, însă, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română tocmai pentru a facilita accesul la educație și pentru acei copii care nu pot avea acces la platformele online. Deja au început filmările, avem profesori voluntari și de luni vor fi primele emisiuni de predare-învățare. Pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor fi lecțiile online în parteneriat cu Televiziunea Română", a mai spus Monica Anisie.

"Ce vom face cu bieții copii din mediul rural?"

Din păcate, există totuși îngrijorări în ce privește această situație. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, a declarat că trebuie să se găsească urgent soluții astfel încât predarea online să înceapă de îndată.

"Este clar că suspendarea cursurilor se va prelungi. Observ că la nivelul ISJ-urilor și a unităților de învățământ nu sunt proceduri unitare. Ce facem totuși, cu copiii noștri? Și mă refer aici la cei care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul. MEC trebuie să găsească o soluție pentru predarea online (urgent) și, având în vedere prelungirea suspendării cursurilor, chiar și evaluarea. De ce spun asta? Pentru că se preconizează un vârf al cazurilor cu Covid-19 în luna aprilie, spre sfârșit. Mi-e greu să cred că, în această situație, cursurile vor începe la sfârșitul vacanței de Paște. Așadar, trebuie să ne pregătim în acest sens. Ce vom face cu bieții copii din rural care nu au infrastructura și logistica necesară? Ce vom face cu profii care nu pot și nu știu să pregătească aceste lecții? Ce vom face cu copiii care nu au competențele necesare pentru folosirea unei platforme? Ce vom face cu simularea în anii terminali? Cu cât vom amâna susținerea acestor examene? Cred, am spus cred, că ar trebui găsită o posibilitate de a se face evaluarea și încheierea mediilor doar la disciplinele de examen, la celelalte ori renunțăm (la note), ori se ia în considerare nota care este în catalog. Sunt doar niște idei, nu spun că sunt cele mai bune, doar le lansez. Repet, singurele probleme le avem la anii terminali. Sperăm că ministrul Monica Anisie va găsi cea mai bună soluție, consultând toți partenerii", a subliniat Iulian Cristache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2803 secunde