Update. CONSTANȚA în DOLIU. Maestrul Ionel Mătăsăreanu, GĂSIT MORT / "A fost pictorul emblematic al Constanței"

1446
3
Update. CONSTANȚA în DOLIU. Maestrul Ionel Mătăsăreanu, GĂSIT MORT /

Articole de la același autor

Constanța este în doliu. Pictorul Ionel Mătăsăreanu a decedat, sâmbătă, 10 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină la o deblocare de ușă în Constanța, bulevardul Elisabeta. Când au intrat în locuință, l-au găsit pe maestrul Ionel Mătăsăreanu fără suflare.


Reacții la decesul celebrului pictor Ionel Mătăsăreanu

Muzeograf Geta Deleanu, de la Muzeul de Artă din Constanța, sub efectul emoției la aflarea veștii că pictorul Ion Mătăsăreanu s-a stins din viaț,ă a declarat pentru Cuget liber: 


"A fost pictorul emblematic al Constanței, o fire și un temperament artistic contradictoriu. Nu numai un mare artist, dar și un mare suflet. Lucrările sale în stil tradiționalist i-au impresionat nu numai pe colegii de breaslă sau iubitorii români de frumos. O lucrare de-a dânsului se află la Vatican. Celebra artistă Elena Cernei i-a oferit Papei Voitila o lucrare de-a maestrului Mătăsăreanu, drept dovadă existînd o fotografie care surprinde momentul. A fost un adevărat artist cetățean, personalitate spectaculoasă, care a format generații întregi de artiști, prin anii 70, precum Caruțiu, Tițoiu sau Ina Iordan. A fost un om extrem de demn care a refuzat pensia de la stat și a trăit din ce a pictat. Ultima retrospectivă organizată de Muzeul de Artă în urmă cu un an s-a bucurat de un succes deosebit, fiind prelungită cu trei săptămâni. 
Regret foarte mult această dispariție, dar sunt convinsă că el va rămâne veșnic în memoria colectivă ca un cetățean care a făcut onoare orașului, multă lume din aristocrația Constanței având lucrări semnate de maestrul Ionel Mătăsăreanu.

Dumnezeu să-l ierte!". 





Comentează știrea

europeanu
10 ianuarie 2015
Matasareanu

anuntati la cjc si la primarie sa-l faca cetatean de onoare.Dar nu uitati sa le spuneti hotului de mazare si suinei penale bolnavioare cine a murit ! Si ca a murit de frig !

observator
10 ianuarie 2015
trist

alta poza nu aveati ? intinati memoria acestui om, punand una in care apare alaturi de un derbedeu...merita mai mult respect acest om.

Aria Studio
11 ianuarie 2015
Angajari in Constanta

AriaStudio din Constanta angajeaza in conditii legale,optional cu contract de munca , fete cu sau fara experienta. Conditii exceptionale:training profesional,camere individuale,castiguri substantiale(1000-5000 $),posibilitate salariu fix ,plata la doua saptamani.In studioul nostru intregul personal este feminin. Locatie centrala(Bulevardul Tomis).Garantam discretie si intimitate. Colaboram si cu modele ce vor sa lucreze de acasa. Pentru orice alta informatie suplimentara: [email protected] www.ariastudio.ro MARIA-0721133353

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3808 secunde