Universitățile se pregătesc de admitere. Ce oferte au facultățile constănțene

1860
1

Articole de la același autor

Peste doar câteva zile, liceenii care reușesc să promoveze examenul de bacalaureat se vor putea înscrie la facultate. În județul Constanța, aceștia au la dispoziție mii de locuri, atât la universitățile de stat, cât și la cele particulare. 


La Universitatea "Ovidius", spre exemplu, înscrierile au loc din data de 10 iulie, când începe înscrierea candidaților, urmată de susținerea probelor de concurs și înmatriculare pentru toate domeniile de licență și toate formele de învățământ. Ziua de 5 august este data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru prima sesiune, în funcție de calendarul fiecărei facultăți. 


În cazul UOC, admiterea va fi susținută la toate cele 16 facultăți: Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicină, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Litere, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Șiințe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Arte, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Construcții și Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă.


Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) pune la dispoziție absolvenților de liceu pentru anul următor aceeași cifră de școlarizare ca acum: 1.200 de locuri, din care 120 bugetate. Acestea sunt valabile la următoarele specializări: Navigație și transport maritim și fluvial, Electromecanică navală, Electrotehnică, Inginerie economică în domeniul transporturilor, Ingineria și protecția mediului în industrie, Tehnologii și sisteme de telecomunicații. 


La Academia Navală "Mircea cel Bătrân" sunt valabile 405 locuri la forma de învățământ de zi, la Facultatea de Inginerie Marină, Facultatea de Navigație și Management Naval, 305 locuri la IFR și 150 la master. 


Aici, locurile rămase libere din cele 30 de locuri pentru candidații cu vechime de cel puțin 12 luni pe funcția de ofițer maritim vor fi redistribuite automat pentru ceilalți candidați, până la cifra maximă de școlarizare a programului de studii.


Comentează știrea

... Acum și pururea și-n... !!!
5 iulie 2017
Metafizică, teologie și... paranormal !

Teologia Teodosie the best ! Trotuarele eparhiei Tomis aflate (cu har !) sub ascultare n-au fost ocupate pe toată lungimea - lățimea lor cu sfințeală ! Era cazul să se ocupe cineva serios de acestea cu adâncă duhovniceală universitară !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3915 secunde