Universitatea "Ovidius", final de admitere. "Avem mai mulți boboci ca anul trecut"

1114
Universitatea

Articole de la același autor

Prima sesiune de admitere la Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC) s-a încheiat, examenele la fel, așa că, la acest moment, avem deja, o situație clară despre modul în care a decurs admiterea în prima sesiune, cea din luna iulie.

Prima sesiune de admitere s-a încheiat, iar lucrurile stau în felul următor: locurile bugetate au fost ocupate, la Licență, în procent de 92% (1.244 din 1350), iar cele la forma de învățământ cu taxă, în procent de numai 48% (1.716 din 3.572). La masterat, în schimb, din cele 579 de locuri bugetate scoase la concurs, 526 au fost ocupate, ceea ce reprezintă un procent de 90%, în timp ce la forma de învățământ cu taxă, din cele 1.937, doar 411 și-au găsit candidați (21%). În concluzie, sunt facultăți care și-au acoperit aproape integral locurile scoase la concurs, dar și unele care nu au avut chiar așa o mare căutare.

Așa cum era de așteptat, pentru a-și acoperi cifra de școlarizare pentru anul ce urmează, facultățile au nevoie, în continuare, de studenți. Acesta este și cazul Facultății de Litere, Teologie, Istorie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Matematică și Informatică, etc. Desigur, așa cum o arată datele statistice, absolvenții de liceu își pot depune, fără probleme, dosarele, pentru că locuri sunt, din belșug, doar că trebuie să plătească pentru ele.

"Am încheiat cu succes sesiunea iulie a admiterii 2020, chiar dacă suntem într-o perioadă dificilă, având în vedere criza sanitară. Aproximativ 3.900 de candidați au ales să-și continue studiile la UOC și s-au înmatriculat fie la programele de licență, fie la cele de masterat. Astfel, am înregistrat o creștere comparativ cu aceeași sesiune de anul trecut. Sunt sigur că în toamnă se vor ocupa toate locurile bugetate. De câțiva ani, înregistrăm o creștere constantă în ceea ce privește numărul bobocilor, pe care eu o privesc a fi sustenabilă, reală și care ne arată că portofoliul nostru educațional diversificat este în continuare foarte atractiv pentru tineri. Acest lucru se întâmplă într-un context național destul de competitiv. Faptul că noi ne păstrăm o creștere constantă, în condițiile în care alte universități scad, nu poate decât să ne bucure. Totodată, ne obligă să păstrăm același nivel al excelenței în actul educațional și să ajustăm de la an la an curricula și instrumentele pedagogice la noile nevoi", ne-a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Iliescu.

Pentru sesiunea de luna viitoare, înscrierile încep în data de 5 septembrie, iar până pe 15 septembrie vor avea loc susținerea probelor de concurs și înmatricularea, pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ (IF, ID și IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți în parte. Precizăm că 15 septembrie este data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru sesiunea septembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1568 secunde