Universitatea "Ovidius" are prima orchestră din centrul și estul Europei

451
Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța are mari motive de mândrie. De curând, instituția de învățământ și-a înființat propria orchestră simfonică, iar aceasta a susținut, în cursul acestei săptămâni, primul concert, în sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", sub bagheta dirijorului Radu Ciorei. 


În această locație, au fost prezenți peste 400 de profesori și studenți, care au ascultat lucrările interpretate de orchestră, lucrări din creația muzicală universală dedicate vieții universitare. 


"Această orchestră este un model de continuitate în drumul consacrării profesionale. Prin componența ei, trei generații se alătură aceleiași idei  și arată drumul pe care trebuie să îl parcurgă un tânăr talent spre consacrare. Acești tineri au avantajul de a face muzică alături de mentorii lor", a declarat maestrul Ciorei, inițiatorul proiectului, în deschiderea concertului. 
În prezent, orchestra este formată din actuali și foști studenți și cadre didactice de la diferite facultăți din cadrul Universității "Ovidius", care au studiat un instrument în licee de muzică sau în particular, dar și din liceeni ai Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța.  Totodată, orchestra are ca sprijin profesori de la colegiu și instrumentiști ai TNOB. 


XXX 
Orchestra "Ovidius" este prima orchestră universitară din centrul și estul Europei, care, alături de Universitatea "Karol" din Praga, este afiliată la Asociația Europeană a Orchestrelor Universitare (ENUO), o asociație care are în componență aproximativ 150 de universități importante din Europa, printre care: Orchestre Symphonique inter-Universitaire de Paris (Sorbonne), Vienna University of Technology Orchestra, Cambridge University Symphony Orchestra, Symphonisches Orchester der Humboldt - Universitat Berlin. 


În județul nostru, Orchestra Simfonică Universitară "Ovidius" își desfășoară activitatea în cadrul Institutului de Știință, Cultură și Spiritualitate al UOC. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.658 secunde