Universitatea "Ovidius"

Joi, 19 Aprilie 2012
469
Marți, 24 februarie, de la ora 13, în holul expozițional al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, are loc manifestarea dedicată prezentării ofertei educaționale Porți deschise ale Universității "Ovidius" din Constanța. Pentru prima dată, rectorul prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, prorectorii prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu și conf. univ. dr. Florin Anghel, alături de echipa de promovare și relații publice a universității se vor afla în dialog direct cu elevii tulceni, viitorii studenți, prilej potrivit pentru a afla care sunt avantajele studenției la "Ovidius". Acțiunea va cuprinde, totodată, o donație de carte universitară pentru bibliotecile liceelor din Tulcea.

Manifestarea de la Tulcea va continua în luna mai, cu o Caravană de prezentare a ofertei educaționale a Universității constănțene în mai multe localități din țară.

XXX

Universitatea "Ovidius" din Constanța cuprinde 16 facultăți, procesul de învățământ desfășurându-se în cadrul a 46 domenii de licență și, respectiv, 74 programe de studii, sub îndrumarea unui corp profesoral de ținută academică. Procesul educațional este organizat pe trei cicluri de studii - licență, ciclul de masterat și ciclul de doctorat, care, într-o succesiune firească, asigură studenților desăvârșirea profesională. Un loc important este deținut de cercetarea științifică, universitatea deținând centre de cercetare recunoscute CNCSIS în majoritatea domeniilor de activitate.

Astfel, Universitatea "Ovidius", care a aniversat anul trecut semicentenarul, se înscrie în tradițiile învățământului superior românesc și își asumă misiunea de a forma specialiști cu pregătire superioară în domeniile vieții economico-sociale prioritare pentru țara noastră și în special pentru zona Dobrogei.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2202 secunde