Universitatea Maritimă promovează educația non-formală

471
Universitatea Maritimă promovează educația non-formală - umc4-1582130011.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a găzduit, zilele trecute, un eveniment la care au fost prezente numeroase unități de învățământ, ONG-uri, organizații studențești și centre educaționale, care au promovat educația formală și non-formală la nivel european. Potrivit conf. univ. dr. Nicoleta Acomi, atragerea de fonduri europene pentru susținerea tinerilor și îndrumarea lor pentru primii pași spre participarea în proiecte Erasmus și de voluntariat au reprezentat subiectele principale de discuție ale participanților.

"Ziua a început cu o gală a proiectelor europene, intitulată sugestiv «Privește Lumea Erasmus». În acest context, peste 70 de tineri au aflat despre avantajele participării în mobilități de tineret chiar de la colegii lor mai mari. Fie că au participat la o săptămână, o lună sau mai multe luni de activități educaționale peste hotare, ei au povestit cu același entuziasm despre experințele trăite care i-au dezvoltat intelectual, i-au făcut mai toleranți și i-au ghidat spre viața de adult. Un moment deosebit de atractiv a fost oferit de către echipa «TechNoLogic-RO 081», formată din elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, care ne-au încântat cu o demonstrație de robotică de excepție", a declarat cadrul didactic.

Astfel, însoțiți și încurajați de profesori, tinerii le-au deschis o nouă perspectivă asupra educației și asupra relației elev-profesor. Imediat după aceea, a avut loc conferința de prezentare a proiectului de voluntariat "Be Your Own Leader", în care un grup de cinci voluntari internaționali din Franța, Germania, Spania și Olanda au prezentat soluții și idei de implicare a tinerilor constănțeni în activitățile de educație non-formală.

Finalul zilei a fost marcat de un workshop cu peste 35 de cadre didactice și elevi de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Liceul Teoretic "Decebal" Constanța, Universitatea Maritimă din Constanța, Colegiul Comercial "Carol I" și British Council Romania. Aceștia au discutat despre motivația tinerilor pentru implicare în activități extracurriculare, despre activitățile pe care le pot desfășura în comun tinerii constănțeni și voluntarii internaționali, dar și despre provocările ce apar la utilizarea mediilor digitale în educație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6638 secunde