Universitatea Maritimă din Constanța aniversează 31 de ani de la înființare

480
Universitatea Maritimă din Constanța aniversează 31 de ani de la înființare - bataieumc21563913512-1612522671.jpg

Articole de la același autor

De la începuturile sale și până în prezent universitatea s-a aflat în permanență pe un trend ascendent. Astfel, dacă în 1990 UMC avea un număr relativ mic de studenți înmatriculați la cele două facultăți nou înființate, în prezent cifra de școlarizare este de trei ori mai mare. Tot mai mulți tineri au ales Universitatea Maritimă din Constanța, hotărâți să îmbrățișeze o carieră în domeniul marinei comerciale.
„În pas cu exigențele pieței muncii, Universitatea Maritimă din Constanța s-a dezvoltat pe orizontală, completând specializările care vizau exclusiv transportul maritim și exploatările navale cu specializări din domeniul electronicii și telecomunicațiilor, ingineriei și protecției mediului sau al managementului în transporturi. Astăzi, UMC este o universitate tehnică, recunoscută ca atare, cu preocupări și, deopotrivă, cu rezultate notabile în ceea ce privește pregătirea practică a studenților, prin intermediul unor laboratoare și simulatoare de ultimă generație, sau derularea unor proiecte de cercetare de amploare”, a declarat conducerea instituţiei de învăţământ. 
Obiectivele pe care UMC și le-a fixat pentru viitor continuă dezvoltarea verticală și orizontală a instituției. Printre acestea se numără participarea la consorții internaționale, dezvoltarea unor programe cu dublă diplomă în parteneriat cu universități renumite în domeniu, demararea unor proiecte de cercetare majore integrate pe axe de interes și consolidarea poziției de furnizor de pregătire în domeniul poziționării dinamice în industria offshore.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4419 secunde