Unii profesori s-au supraevaluat în dosarul pentru gradația de merit. Iată ce diferențe mari de punctaje!

12222
Unii profesori s-au supraevaluat în dosarul pentru gradația de merit. Iată ce diferențe mari de punctaje! - gradatiimerit-1623778293.jpg
Conform Graficului desfășurării concursului pentru acordarea gradațiilor de merit – sesiunea 2021, marți, inspectoratele școlare au afișat listele cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării de către consiliul de administrație al inspectoratului. Maximul de punctaj pe care îl poate obține un candidat este de 150 puncte, grilele fiind diferențiate specific, iar perioada luată în calcul este 1 septembrie 2015 - 31 august 2020.


Lista punctajelor stabilite de comisia de evaluare se deschide cu cei trei directori constănțeni care au reușit să se „califice”: Mihaela Elena Vîlcu (Școala Gimnazială „Ion Creangă” Albești), cu doar 20 de ani vechime în învățământ a „detronat” doi colegi cu vechime de 34 ani – Anghelina Târnă (Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu) și Accan Mologani (Colegiul Național „Kemal Ataturk” Medgidia).



O altfel de confirmare a valorii la catedră


La educatoare, pe prima poziție se situează, cu 135 de puncte, Ramona Vasiliu (Grădinița „Lumea Copiilor” Constanța). Ne-au atras atenția autoevaluări de 128,8 puncte, ajunse la 89,8 sau de 138,5 puncte care în final au ajuns la 88 puncte ori de 122,75 de puncte ajunse la 65,75, adică nu s-au calificat. De altfel, la educatoare, șase cadre didactice s-au supraevaluat, dar comisia le-a acordat sub 75 puncte.

La învățătoare, lista este deschisă de unul dintre cele mai îndrăgite cadre didactice, în persoana Simonei Elena Holubeanu (Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”) cu 136 de puncte, urmată de directorul adjunct al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” – Sorina Eftimi (titulară a Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” Medgidia – 127,25 puncte) și de un alt cadru didactic al Școlii 38 „Dimitrie Cantemir” (Daniela Treșină – 124,6 puncte). Din cele 39 de dosare, unul a fost respins, cu toate că prof. Adriana Vasile (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești) se autoevaluase cu 114 puncte.

La Limba și literatura română, surprinzător, prof. Nicoleta Bercaru (Școala gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu”), deși se autoevaluase cu 129 de puncte, în cele din urmă comisia nu i-a acordat punctaj de calificare (71,5).

La limba franceză lista este deschisă de prof. Janetta-Daniela Bărăitaru (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”) cu 117 puncte și doar 20 de ani vechime, în timp ce cea mai „titrată”, cu 32 de ani vechime - prof. Mirela Pisaltu (Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” și actual inspector școlar pe resurse umane) din cele 129 de puncte de la autoevaluare a rămas cu doar 79 de puncte în urma analizării dosarului de către comisie, adică la limita celor 75 cât prevede legislația. Oricum, prea puțin mai contează, pentru că am aflat, pe surse, că își pregătește „dosarul” pentru funcția de inspector școlar general adjunct, odată cu expirarea concursului susținut pentru această funcție de prof. Anca Dragomir. Rămâne să vedem ce (sau cine) o recomandă?

Revenind la capitolul diferențe de punctaje, la matematică, prof. Nicoleta Popescu (Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova) deși s-a autoevaluat cu 94 de puncte, în cele din urmă a obținut doar 58, deci nu s-a calificat. Cum nici la Informatică, Domnica Măndescu (Colegiul Național „Mihai Eminescu”) nu a reușit cu cele 68,5 puncte din 130 cât se autoevaluase.

Nici fostul director interimar al Școlii gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” (Mihaela Cosor) nu a mai rămas decât cu 64 de puncte din cele 95 autoevaluate.

N-au obținut nici jumătate din cât s-au autoevaluat

La Educație fizică și sport aveam să constatăm cele mai mici punctaje stabilite de comisie în urma evaluării. Prof. Lăcrămioara Șerban (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”) a rămas cu doar 38,25 puncte din cele 95,75 autoevaluate, în timp ce prof. Gelu Dimaca (fost director al Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza”), din cele 80,5 puncte autoevaluate a rămas cu 32,5.

Au mai fost respinse dosarele prof. Camelia Isabela Marcu (Liceul Economic „Virgil Madgearu”), invocându-se art. 16 și art. 17 alin (2) din Procedura privind organizarea și desfășurarea concursului de acordare a gradației de merit în anul școlar 2020-2021 și al prof. Irina Cerasela Filip (Colegiul Național de Arte „Regina Maria”... cu doar 4 ani vechime).

Au dreptul să conteste rezultatul

Începând de miercuri și până vineri, 18 iunie, se pot depune sau transmite contestaţiile privind punctajul acordat şi stabilirea numărului gradaţiilor de merit ce pot fi redistribuite.

Până la 23 iunie 2021 vor fi soluționate contestaţiile de către comisia de contestaţii, validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişarea acestora la avizierul şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Până la 2 iulie 2021 va fi înaintată la Ministerul Educaţiei lista cu personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat.

Iar până la 9 august 2021 va fi emis ordinul ministrului Educaţiei pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învăţământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradaţie de merit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6066 secunde