Unde vă puteţi relaxa la sfârşit de săptămână. Spectacole de weekend şi expoziţii

Vineri, 16 Octombrie 2020, 20:13
235
În aceste ultime zile ale săptămânii aveţi parte de un weekend frumos, asezonat cu spectacole de nota 10, operă şi expoziţii extrem de atractive.

Atât sâmbătă, 17 octombrie, cât şi duminică, 18 octombrie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanţa vă invită la „Jocuri în curtea din spate”, un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieţi şi o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăţie. Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viaţa unor tineri, dar analizează şi mecanismele psihologice care au permis producerea lui.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât şi în alte ţări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul ţării. Cazul i-a şocat pe israelieni, iar achitarea iniţială a făptaşilor a declanşat proteste masive în toată ţara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj şi să raporteze diverse forme de agresiune ţinute sub tăcere. Regia piesei poartă semnătura Dianei Mititelu, iar scenografia îi aparţine lui Răzvan Bordoş. Distribuţia este alcătuită din Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Şoptelea, Cătălin Bucur, Ştefan Mihai.

Pentru melomani, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” a pregătit un spectacol deosebit. Binecunoscuta operă „Traviata”, de Giuseppe Verdi, va fi prezentată pe scena instituţiei de cultură duminică, 18 octombrie, de la ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionate atât online pe www.tnobconstanta.ro/bilete , cât şi la agenţia teatrului, sâmbătă şi duminică, între orele 17.45 şi 18.45. În plus, conducerea TNOBD anunţă publicul că în această lună este pus la vânzare şi „Pachetul Toamnei Arămii” (nouă spectacole la preţul de 130 lei) care poate fi achiziţionat doar de la agenţia teatrului.

Dacă aveţi copii, îi puteţi duce în ambele zile de weekend, de la ora 11.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, la „Degeţica”. Spectacolul, plin de lumină, culoare şi rafinament artistic, a cărui dramatizare şi regie sunt semnate de binecunoscutul regizor Toma Hogea, prezintă povestea faimosului personaj al lui Andersen, într-o variantă candidă şi plină de voie bună, spre deliciul micilor şi marilor spectatori.

Reprezentanţii teatrului spun că decorul rafinat, lucrat cu multă migală şi profesionalism de scenograful Mihai Pastramagiu, îi va purta pe micuţi într-o lume magică, plină de sensibilitate. Actorii ce dau viaţă personajelor spectacolului sunt: Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roşu, Claudia Zaharia, Arina Cojocaru, Clara Ghiuvelechian, Graţian Prisacariu, Daniela Vlad, Ion Ciolan, Daniel Minciună. Piesa este recomandată copilaşilor cu vârsta de peste trei ani.

Dacă ajungeţi prin centrul oraşului, vă recomandăm să vizitaţi şi expoziţia de grafică şi pictură românească modernă „Muzeul din depozit” a Muzeului de Artă Constanţa. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3402 secunde