Un spectacol ca o ploaie de vară, interzis cardiacilor

149
Un spectacol ca o ploaie de vară, interzis cardiacilor - cronicadespectator-1400605839.jpg

Articole de la același autor

Preț de un ceas, fix, constănțenii care au ales să petreacă seara de luni în sala mare a Casei de Cultură au avut prilejul să asiste la o comedie spumoasă, dar scurtă ca o ploaie de vară - "În valea cu parfum de flori și zumzet de albine", în regia lui Horațiu Mălăele.

Într-un decor rural și atemporal, încărcat de butaforie, fiecare obiect urmând să-și justifice pe deplin existența și… rezistența, soțul - Pepino (Bogdan Mălăele, 21 ani) și soția - Lisa (Meda Victor) se ceartă până la ocară pe muncile cu care contribuie la gospodăria comună. În final, se ajunge la un schimb de responsabilități, femeia urmând să plece la cosit fânul, iar bărbatul să spele vase, să spele rufe, să le întindă, să le calce, să facă mâncare, dar să dea și hrană la porci și la vaci, să măture, să șteargă praful, să… să… să…

Din păcate, apariția celui de-al treilea personaj, tatăl "cel bun de nimic", neîndemânatic și miop pe deasupra, Roberto - interpretat de Horațiu Mălăele, face ca liniștea aparentă a gospodăriei să se transforme într-un real calvar.

Plină de bufonerii a la Stan și Bran, care stârnesc hazul spectatorilor, piesa a pus la încercare și rezistența psihică a constănțenilor așezați în primele rânduri în sală, tăvălugul lucrurilor casnice care se tot dărâmau în cascadă din cauza neîndemânării celor doi bărbați riscând să-i pună în pericol.

La final, producția Companiei "Teatrul de pe Lipscani" din București a fost aplaudată îndelung, constănțenii parcă solicitând mai repede prelungirea bunei dispoziții decât sfârșitul piesei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.059 secunde