Un preot de la Arhiepiscopia Tomisului a trecut la cele sfinte. Unde va avea loc înmormântarea

403
Un preot de la Arhiepiscopia Tomisului a trecut la cele sfinte. Unde va avea loc înmormântarea - preot-1513519500.jpg

Articole de la același autor

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat, week-end-ul acesta, că părintele arhimandrit Paisie Fantaziu s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani. Preotul a lucrat din anul 1969 și până în 1987 ca profesor de istorie, predând la școlile din Gârliciu, Cerchezu, Pietreni, Ciocârlia de Sus, Chirnogeni, Dunăreni, Neatârnarea, Rachelu (județul Tulcea), Ion Corvin, Gârlița, Topalu. 


De biserică s-a apropiat mai mult în 1975, fiind angajat al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos. Apoi, din anul 1986 intră în monahism, la mânăstirea Râșca, din județul Suceava, iar în 1989 este hirotonit ieromonah (preot-călugăr) de către IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. 


Ulterior, a fost preot slujitor la mânăstirile Horaița (județul Neamț), Cetățuia (județul Iași) și Dobrovăț (județul Iași).


În urmă cu nouă ani, în 2008, el s-a transferat la Constanța, în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, unde a fost slujitor al Catedralei Arhiepsicopale "Sf. Ap. Petru și Pavel". Pentru activitatea depusă, părintele a fost distins chiar cu Crucea Patriarhală și Crucea "Sf. Ap. Andrei".


Trupul neînsuflețit va fi dus, astăzi, la mânăstirea Dervent, unde, de la ora 4.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie, iar de la ora 6.00 va oficia slujba de înmormântare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1383 secunde