Un nou simpozion la Muzeul Callatis

231
Astăzi, de la ora 11, la sediul Mu-zeului de Arheologie "Callatis" Mangalia va avea loc simpozionul "1700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano", eveniment la organizarea căruia și-au adus contribuția, pe lângă instituția gazdă, și Primăria Munici-piului Mangalia, în colaborare cu Liceul Teoretic "Callatis", Colegiul Economic Mangalia și Liceul Tehnologic "Ion Bănescu".


Directorul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a făcut următoarele precizări: "Edictul de la Milano este, de fapt, o scrisoare adresată de Constantin cel Mare guverna-torilor provinciilor pe care le controla și prin care le cerea acestora să înce-teze persecuțiile creștinilor și să le redea proprietățile confiscate. Cei mai mulți învățați au considerat documentul ca fiind un Edict, prin care creștinismul a devenit o religie egală în drepturi cu celelalte culte din Imperiu".

Invitatul de onoare al simpozionului este dr. Gheorghe Papuc, cercetător științific, director al Muzeului de Istorie națională și Arheologie Constanța în perioada 2002-2004 și director adjunct al aceleiași instituții între anii 1989-2002 și 2004-2010. Domnia sa le va vorbi despre Edictul de la Milano, în cele mai mici detalii, elevilor Liceului Teoretic "Callatis", coordonați de director prof. Cristina Angheluță, elevilor Colegiului Economic Mangalia, îndrumați de director prof. Simona Ciobănel și prof. Ibolya Negoiță și elevilor Liceului Tehnologic "Ion Bănescu", coordonați de director prof. Corina Mihalache și prof. Florentin Doboșeriu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Muzeul Callatis a primit colindători
Joi, 22 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seri culturale la Muzeul Callatis
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Pe urmele fostului Callatis
Pagina a fost generata in 0.9078 secunde