Un nou director la Biblioteca Universitară „Ioan Popişteanu”

418
Un nou director la Biblioteca Universitară „Ioan Popişteanu” - unnoudirector-1611760382.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Universitară „Ioan Popişteanu” a Universităţii „Ovidius” Constanţa are un nou director. Este vorba despre prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae. Aceasta este cadru universitar al Facultății de Litere a Universității „Ovidius”, Departamentul de Filologie română, Limbi clasice și balcanice și, de asemenea, fost prodecan al acestei facultăți.

Prof. univ. dr. Florentina Nicolae a fost premiată, recent, de Muzeul Național al Literaturii Române. În luna noiembrie a anului trecut, Premiul „Petru Creţia” - pentru filologie clasică s-a acordat ex-aequo: Andreei Ștefan pentru volumul „Flavius Arrianus și cea de-a doua sofistică: O perspectivă asupra intelectualilor greci în secolul al II-lea p. Chr.”, Editura Universității din București, 2019, și prof. univ. dr. Florentina Nicolae pentru contribuția la realizarea ediției „Dimitrie Cantemir. Opere”, în Colecția „Opere Fundamentale”, Editura Fundației pentru Știință și Artă, 2019.

De asemenea, prof. univ. dr. Florentina Nicolae a fost distinsă și cu Premiul Academiei Române. În 2019 premiul „Titu Maiorescu” a fost acordat pentru lucrările Dimitrie Cantemir, Icoana de nezugrăvit a ştiinţei preasfinte; Dimitrie Cantemir, Despre numele Moldaviei, editate critic de prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae, de la Facultatea de Litere a UOC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8401 secunde