Un mare artist cere iertare "pentru durerea pricinuită"

270
Un mare artist cere iertare

Articole recomandate

Tenorul spaniol Placido Domingo a declarat într-un comunicat remis unor companii mass-media că își asumă "întreaga responsabilitate pentru acțiunile" sale, după "mai multe luni" de reflecție și a cerut iertare "pentru durerea pricinuită" tuturor femeilor care l-au acuzat de abuz sexual înainte de demisia sa din postul de director general al Operei din Los Angeles, relatează Agerpres.

Potrivit portalului spaniol Noticias, Placido Domingo a dorit prin acest comunicat să-și exprime respectul față de colegele sale de profesie, care în august 2019 "s-au simțit suficient de incomod pentru a putea vorbi" despre cele întâmplate. "Înțeleg acum că unora dintre aceste femei le-a fost teamă să se exprime în mod onest pentru că erau îngrijorate că se putea încheia cariera lor", a recunoscut tenorul.

După o pauză de câteva luni pentru a analiza acuzațiile, Placido Domingo a explicat că s-a maturizat după această experiență și că, fără a fi în intenția sa, "nimeni nu ar trebui să se simtă în acest fel", a precizat el. Placido Domingo și-a subliniat "angajamentul" de a face o schimbare "pozitivă" în industria operei pentru ca "nimeni să nu mai fie nevoit să treacă prin aceste lucruri". "Dorința mea fierbinte este să devină un spațiu mai sigur pentru a putea lucra și sper ca exemplul meu să-i împingă și pe alții să-mi urmeze pașii", a precizat el.

Tenorul spaniol s-a exprimat astfel după ce în urmă cu mai multe luni au ieșit la lumină primele denunțuri de abuz sexual lansate împotriva lui de aproape 20 de femei. Inițial, Placido Domingo a negat acuzațiile, afirmând că orice "abuz" ce ar fi fost comis în timp ce ocupa funcții de conducere în structurile administrative ale Operelor din Washington și Los Angeles ar fi fost "imposibil și de neconceput".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3381 secunde