Un fizician mircist la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene

Duminică, 17 Martie 2013, 18:15
184
În perioada 17-24 martie, în Luxemburg, se desfășoară Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Ioan Ignat, elev în clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, va reprezenta România la disciplina fizică, făcând parte din unul dintre cele două echipaje ale țării noastre. 

În cadrul competiției, participanții vor susține două probe practice la Universitatea din Luxemburg. Ei vor avea parte și de un program cultural și social oferit de țara gazdă. 

Accederea în lotul României pentru această olimpiadă s-a realizat prin două probe de baraj, în urma cărora au fost aleși câte doi elevi pentru fiecare dintre disciplinele de concurs - fizică, chimie și biologie. 

Profesoara Claudia Dobrin, cea care coordonează pregătirea lui Ioan, a declarat că acesta este foarte bine pregătit și se așteaptă la un rezultat foarte bun din partea lui, mai ales că, în urmă cu doar două săptămâni, Ioan Ignat a obținut medalia de argint la Romanian Master of Physics 2013, competiție organizată la București. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2611 secunde