Un concert de neratat: Phoenix - Cântece de codru

335
Un concert de neratat:  Phoenix - Cântece de codru - unconcert-1542549495.jpg

Articole recomandate

Phoenix - Cântece de codru propune adevăratul concept de rock cu influențe din folclorul autentic românesc, de data aceasta, însă, într-o formă încărcată de forță, cu ajutorul celor mai moderne modalități de exprimare: de la hard rock, la progresiv și până la fusion. Concertul va avea loc la clubul Quantic din București, joi, 22 noiembrie.

La început a fost folclorul. Muzica brută, învățată să ne spună trăirile, să ne arate natura, să ne vorbească despre identitate și despre ceea ce de drept ne aparține. Expresie completă și complexă a tuturor simțurilor autentice românești, a rezistat oricăror încercări de falsificare pe care secolul XX i le-a propus. A trebuit să vină deceniul șapte pentru ca Phoenix să-i răstoarne cuvintele în necuvinte, să disocieze ce era trainic sudat, să asocieze ce la început părea incomunicabil, și folclorul arhaic să primească astfel dimensiunea ce i se cuvenea: modalitatea de exprimare modernă, a scris infomusic.ro.

Legenda celor ce ne-au dat nume în umbra marelui URSS începe cu Nicu Covaci, artistul care a realizat prima conexiune între folclorul arhaic românesc, precreștin, și muzica rock, aducând astfel în fața publicului un nou gen de muzică: etno-rockul care timp de peste jumătate de veac l-a caracterizat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Direcția 5" cântă  în Club "Doors"
Pagina a fost generata in 0.5711 secunde