Un alt fel de festival de artă

565
Un alt fel de festival de artă - unaltfeldefestival1-1477415385.jpg

Articole recomandate

Cea de a XI-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească, organizată de Uniunea Democrată Turcă din România, zilele trecute, la Tuzla, și-a închis porțile după ce juriul a premiat cele mai savuroase preparate culinare.

Juriul - format din Levent Accoium - subprefect, Elena Drăgoi - consilier local Cumpăna, Aidun Curt-Mola - consilier superior, DRI, prof. Vildan Bormambet - Inspector MENCS, și Meric Abduraman - vicepreședinte, filiala UDTR Medgidia - a decis că vedetele festivalului au fost în acest an: "incirli baklava" (baclava cu smochine și nucă) care a cucerit locul I la secțiunea "dulciuri" și a adus un premiu filialei UDTR din Tulcea, "Kaburga dolmasi" (coaste umplute cu ficat de pasăre și orez) care a clasat filiala UDTR din București pe locul I la secțiunea "mâncare tradițională" și "bohca kepabi" (plăcintă cu carne) care a obținut locul I la secțiunea "patiserie", preparat de filiala UDTR din Fântâna Mare.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către președintele UDTR, ing. Osman Fedbi.

Participanții la festival au urmărit și un program artistic susținut de ansamblurile folclorice ale Uniunii Democrate Turce din România. Pe scena Centrului pentru Tineret "Ion Creangă" din Tuzla, gazda festivalului, au urcat ansamblurile folclorice "Șirinler", "Martilar" și "Kardelen", aparți-nând UDTR, precum și Makbule Ismail, care a interpretat trei melodii din folclorul turcilor dobrogeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Mica Sirenă"  se joacă în festival
Pagina a fost generata in 0.5923 secunde