UMC duce lipsă de studenți. Două specializări riscă să fie desființate

322
UMC duce lipsă de studenți. Două specializări riscă să fie desființate - sectiidesfiintate-1506700852.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța deschide anul 2017-2018 cu un număr mai mic de studenți, comparativ cu anii anteriori. Potrivit rectorului instituției, prof. univ. dr. Cornel Panait, este al doilea an consecutiv în care înmatriculează 65-70% din capacitatea aprobată de Ministerul Educației. 


"Înmatriculând la acest nivel, este evident că o serie întreagă de mecanisme care au funcționat în anii trecuți în universitate nu mai pot funcționa în al doilea an de restrângere a activității, din cauza lipsei studenților. În aceste condiții, ne propunem ca, în perioada imediat următoare, să reevaluăm toate planurile de învățământ, toate programele și să încercăm o reeficientizare a întregului proces educațional. Acest lucru se poate face prin modificarea curriculum-ului cu care ne adresăm studenților. Pornim de la ideea că studenții noștri sunt, în mare parte, oameni care doresc să navige. Ca urmare, vom face în așa fel încât să ne aliniem la cerințele internaționale impuse de Organizația Maritimă Internațională și, suplimentar, să respectăm toate criteriile pe care Agenția de Calitate ni le cere", a precizat rectorul UMC. 


Acesta a mai spus că, în prezent, universitatea se află în mijlocul unei evaluări, iar o serie de discipline se vor cupla. De asemenea, pe viitor se va face o analiză cu ce se întâmplă cu două dintre specializări, respectiv Inginerie economică în transporturi și Ingineria mediului în industrie, unde atractivitatea este tot mai redusă. 


"Vom încerca în anul următor să creștem atractivitatea, dar, dacă ne convingem că nu se poate acest lucru, înseamnă că nu mai putem continua cu aceste specializări", a adăugat Cornel Panait.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9484 secunde