Ultima strigare pentru ocuparea posturilor vacante în școli. Sute de candidați la concursul județean

337
Ultima strigare pentru ocuparea posturilor vacante în școli. Sute de candidați la concursul județean - fotofondultimastrigare-1567711685.jpg

Articole de la același autor

Mai sunt doar trei zile până încep cursurile anului școlar 2019 - 2020, dar în multe unități de învățământ din județul Constanța nu sunt încă ocupate toate posturile. Astăzi este ultima strigare, la ședința publică de repartizare, în urma concursului județean de ocupare a posturilor. 


Cu doar câteva zile înainte de debutul anului școlar pentru elevi, mulți profesori nu știu încă unde vor preda, cum mulți elevi nu știu încă pe cine vor avea la catedră. Aproape 500 de candidați s-au înscris la concursul județean desfășurat de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante în unitățile de învățământ din județul Constanța. O parte din candidați sunt cu studii corespunzătoare postului, o parte nu au studii corespunzătoare. Aceștia vor fi repartizați în ședința publică programată a avea loc astăzi, la Liceul Teoretic "Ovidius". 


Pentru a putea intra în ședință, candidații trebuie să fi obținut minimum nota 5 la proba scrisă a concursului județean. Rezultatele au fost publicate în cursul zilei de ieri, iar astăzi vor fi actualizate listele finale, cu notele la contestații. Cei mai mulți candidați au reușit să obțină cel puțin nota 5 la testul scris. Au fost însă și note de 1,00, 2,60, dar și foarte multe note peste 9 și chiar note maxime. 


S-a înregistrat și un incident neplăcut: o profesoară care candida pentru un post la disciplina Industrie alimentară a fost prinsă cu o fițuică asupra sa și a fost eliminată din examen. Aceasta obținuse nota 10 la proba practică. 


Disciplinele de bază sunt acoperite 
În ce privește mobilitatea personalului didactic, încă sunt numeroase catedre vacante, mai ales în grădinițe și la clasele primare. Însă, cele mai multe posturi sunt cu angajare pe perioadă determinată și tocmai de aceea tinerii absolvenți le ocolesc. 


Disciplinele de bază sunt acoperite, totuși. De exemplu, la limba și literatura română, nu mai există niciun post disponibil, așa că este posibil ca unii profesori să nu mai prindă toamna aceasta un loc la catedră. Pe de altă parte, în grădinițe și chiar la clasele primare, sunt încă neocupate zeci de posturi de educatoare și învățătoare. Așa că mulți părinți nici măcar nu știu încă cu cine va învăța copilul în acest an școlar. 


La catedră, și codașii de la Titularizare 
Pentru a se asigura că toți elevii vor avea un cadru didactic la catedră, în prima zi de școală, actualul ministru al Educației, Daniel Breaz, a emis un ordin prin care modifică Metodologia privind mobilitatea personalului în curs, anulând interdicția la catedră impusă de Ecaterina Andronescu candidaților care au luat note mai mici de 5 la Titularizare sau care au absentat de la concurs. Noul ordin a fost publicat în cursul zilei de ieri în Monitorul Oficial și permite angajarea acestora pe posturi vacante în anul școlar 2019 - 2020. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2893 secunde