Tutun la școală, tutun acasă, viață de elev la Constanța…

2966
14

Îi vedem că fumează  și deja nu mai luăm atitudine. Fenomenul e de nestăvilit și nu mai constituie pentru nimeni o noutate. Elevul fumează mai rău decât profesorul lui.

Până nu demult, Colegiul Economic "Carol I" din Constanța se număra printre instituțiile de învățământ cu loc de fumat amenajat special pentru elevi. Ieri, însă, prof. Iulia Nedelea, directorul liceului, a declarat pentru "Cuget Liber" că s-a supărat atât de tare pe elevi că vorbesc urât la respectivul loc de fumat așa încât a decis să-l desființeze. "N-au știut să se poarte civilizat, cu toate că i-am avertizat în repetate rânduri. Știu că sunt foarte supărați pe mine și mă așteptam să mă reclame. Ba chiar și unii părinți m-au atenționat că ei știu că fumează copiii lor și că ar fi bine să reînființez respectivul loc. Dar m-a deranjat foarte tare limbajul lor și i-am pedepsit. Știu că fumează în altă parte, cu toate că și la orele mele de chimie le explic efectele nocive ale acestui viciu!".
Despre locul de fumat al Grupului Școlar "Carmen Sylva" din Eforie Sud chiar de lângă chioșc vorbesc elevii și prin microbuz, în schimb directorul prof. Silviu Becherescu neagă cu desăvârșire. "Nu există loc de fumat pentru profesori, darămite pentru elevi. Și nu sunt decât vreo 10-12 copii pe care i-am mai văzut într-un loc fumând în afara curții școlii".
Prof. Iuliana Negreț, directorul Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru I. Cuza", a declarat că a propus consiliului de administrație al liceului înființarea unui astfel de loc, dar nimeni nu a fost de acord. "Având în vedere că avem de gestionat 4 hectare de teren, ne este foarte greu să-i putem ține sub control. Ba îi vedem fumând pe terenul de sport, ba în parcul din vecinătate".
La Grupul Școlar "C.A. Rosetti", în spatele magaziei din curtea instituției tăiai fumul cu… cuțitul, vorba vine, pentru că se fuma în aer liber. La vederea obiectivului foto s-au împrăștiat "fumăcioșii", iar unii chiar au prins curaj încercând să ne amenințe că-i pozăm. Prof. Omer Guner, directorul instituției, afirmă că și aici a existat un loc amenajat pentru fumat, dar că a descoperit și elevi de clasa a IX-a printre fumători și a decis să-l desființeze. "O săptămână a durat și când am văzut că mai și întârzie la ore am decis să-l desființăm. Vă spun sincer că mi-a fost frică să nu cumva să aducă și etnobotanice, pentru că nu avem control asupra țigărilor pe care le fumează". În schimb, spunea că îi mai pedepsește punându-i să măture curtea sau să facă curățenie în biblioteca liceului, ba chiar li se scade nota la purtare cu două puncte dacă sunt prinși în repetate rânduri. Și prof. Guner a declarat că părinții au solicitat locuri de fumat pentru copiii lor că le dau și bani să-și cumpere țigări.
Ultimul interlocutor spunea că pânda aceasta a elevilor fumători s-a transformat într-un fel de joc de-a șoarecele și pisica. Imposibil de stăvilit, viciul fumatului a cuprins din ce în ce mai mulți liceeni. Poate doar măsuri mai drastice de corecție ar putea stăvili din aroganța și teribilismul adolescenților de a fi altfel prin fumat.



Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
nu conteaza
13 decembrie 2011
titlul revistei

nu cred ca este ceva normal sa nu existe loc de fumat in liceu si nu este drept ce au facut fotografii ne avand voie ,ei nu aveau nici un drept sa faca poze mai ales ca s-au luat si elevii de eii dar nu degeaba spun eu

nu te intereseaza
13 decembrie 2011
cu paparatul care era sa manance bataie

in legatura cu paparatul care era sa manance bataie eu cred ca trebuia sa si-o fure pentru-ca nu avea dreptul doamnei director sa faca asa ceva

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

PyCyU
13 decembrie 2011
despre poza

de ce faceti poze fara sa ne cereti noua voie pe noi neati intrebat daca va lasam sa puneti pozele pe site sau macar sa ne faceti poze poate vreti dati in judecata ptr drept de autor in caz ca nu jtiati ati face bine sa stergeti ultima poza cea cu fetele si baiatu in verde ptr binele vostru daca nu ne vedem la tribunal :*

hai pa
13 decembrie 2011
despre noi fumatoi,

stergeti ultimele 2 poze ca ne vedem la tribunal si nu e o amenintare e legal sami cer dreptu de autor mai ales ca suntem minori deci stergeti pozele si nu va dam in judecata .Macar de ne intrebati dar nu trebuia sa ne faceti poze si mai rau sa le bagati pe acest site ok nui nimik la tribunal ptr drept de autor :D:P va astept cu cea mai mare placere cum zice si PYCYU aja e eo ii dau dreptate STERGETI POZELE MAI REPEDE

Nu conteaza;)
13 decembrie 2011
Aiurea

Mda... Din ce am citit prin comentarii a-ti cam facut-o cu articolul asta sincer;)! In primul rand nu aveati dreptul sa faceti asta ! Iar in al doilea rand sunt persoane care pur si simplu sunt privite altfel acum ! De ce ? Din cauza voastra si poate si din cauza fumatului intr-adevar! Nu cred ca exista liceu fara fumatori ... fie boboci de clasa a IX-a, fie mai mari! Da, cum spune-ti voi suntem generatia degenerata, mai impulsiva! De ce? Fiindca e o situatie de c***t in Romania ! Nu vedeti ca toate cazurile de divort sunt in mare parte certuri, agresiuni fizice sau plecari ale parintilor in alte tari si ramanem marcati prin ce trecem?! Oferiti dracu' salarii mai bune in Romania ca sa nu mai aveti motive gen "teribilism in licee" ! Sunt mii si mii de chestii care puse cap la cap au un anumit raspuns, altele intr-adevar, nu au fiindca arata doar ca esti mai "smecher/a" decat altcineva care nu are viciul asta! Subiectul asta e deja vechi in Romania!;)

ba conteaza
13 decembrie 2011
Pt "nu conteaza"

"Situatia din Romania" v-a impiedicat sa invatati limba romana? Sunteti vazuti ca "generatia degeneata", cum spui, pentru ceea ce nu aveti (bun simt, respect, educatie) si pentru ceea ce emiteti (injuraturi, limbaj obscen, greseli grosolane de ortografie). Nu mai cautati scuze de genul "altul e de vina", pentru ca sunteti ceea ce vreti sa fiti, nu va impiedica nimeni sa vorbiti politicos, sa scrieti corect, sa va imbracati decent...

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

NoNAme
14 decembrie 2011
Nu aveti voie sa faceti asa ceva...

In Primul rand nu aveti voie sa faceti asa ceva..nu,al doilea rand trebuie sa manance cameramanul bataie...daca eram eu numai pleca acasa...si al treilea omul fumeaza unde vrea si cand vrea nu inteleg ca va pasa voua;)

10. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4598 secunde