Trei evenimente importante, organizate de DJST pentru elevii constănțeni

216
Trei evenimente importante, organizate de DJST pentru elevii constănțeni - djst-1574289052.jpg

Articole de la același autor

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța desfășoară, în perioada 20 noiembrie - 27 noiembrie, o serie de activități în care sunt angrenați elevi din importante instituții de învățământ. 


Una dintre acestea se intitulează "Viitorul vă aparține", un proiect desfășurat cu sprijinul ONG Youth Vision și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, implementat în următoarele unități școlare: Colegiul Național "Mihai Eminescu", Colegiul Comercial "Carol I", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Traian", Liceul Teoretic "George Emil Palade", Liceul Tehnologic "Tomis" , Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu". 


"Atelierele vor avea în vedere dezvoltarea de abilități și competențe în leadership, civism, rolul voluntarului în comunitate, responsabilitatea socială și prezentarea unor aspecte legate de programele ERASMUS + și Corpul European de Solidaritate, precum și oportunitățile oferite de serviciul de informare și suport EURODESK", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon. 


Un alt proiect realizat de DJST Constanța, alături de ONG Youth Vision și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, și implementat în Colegiul Național de Artă "Regina Maria", Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic "George Emil Palade", Colegiul Comercial "Carol I", Liceul Tehnologic "Tomis" și Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", se intitulează "Școala de afaceri". 


De această dată, atelierele vor avea în vedere dezvoltarea unor abilități legate de managementul asociativ, profilul antreprenorului, atingerea obiectivelor personale, surse financiare pentru proiectele de tineret - ERASMUS + și Corpul European de Solidaritate.


Nu în ultimul rând, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.30, la Muzeul Militar de Istorie, se va desfășura evenimentul "14 noiembrie - Ziua Dobrogei", în cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune hărți ce reprezintă în miniatură evenimente, date, personalități dobrogene specifice perioadei Evului Mediu. 


"Concursul este dedicat tinerilor pasionați de istorie din unitățile școlare - gimnaziu și liceal - din județul Constanța", a precizat Mariana Solomon. 


XXX 
Astfel, se încheie săptămâna dedicată Zilelor Dobrogei - 141 de ani de la alipirea Dobrogei la România, proiect inițiat de către Instituția Prefectului Județul Constanța, Instituția Prefectului Județul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.367 secunde