Trasee turistice culturale în județul Constanța

705
Trasee turistice culturale în județul Constanța - traseuturistic-1332965395.jpg

Articole de la același autor

În Constanța și Tulcea sunt numeroase monumente istorice care trec neobservate pentru turistul obișnuit. Proiectul cultural "În căutarea comorilor antice dobrogene", lansat ieri, de către Fundația "Orizonturi Culturale", promite să schimbe imaginea culturală a Dobrogei.
Demersul este finanțat din fonduri europene.
Proiectul vizează constituirea și promovarea eficientă a unui brand care să revitalizeze turismul cultural dobrogean, posibilă prin valorificarea funcției turistice a obiectivelor culturale și turistice din Dobrogea, chiar și cele mai puțin întâlnite în traseele turistice obișnuite. Ideea va fi promovată și pe Internet, de îndată ce portalul dedicat va fi accesibil. Toți turiștii care își pregătesc vacanța pe Litoral vor putea alege, direct de pe site, locația pe care își doresc să o viziteze. Toate cele patru noi trasee propuse în cadrul proiectului includ vizite la obiective istorice din județele Constanța și Tulcea și sunt create din dorința de a arăta și o parte mai puțin cunoscută a turismului cultural românesc.
Promovarea proiectului se face în regim intensiv atât la nivelul tuturor agențiilor de turism din țară, cât și în liceele și școlile României, urmărind să familiarizeze elevii cu proiectul prin distribuirea, la nivelul tuturor inspectoratelor școlare din țară, a unor pachete promoționale.
Se încearcă astfel redefinirea pieței turismului cultural dobrogrean, care depășește perioada vacanței de vară, perioadă dedicată de obicei excursiilor și taberelor de copii.
Implementarea proiectului a început cu mai mult de o lună în urmă și este estimat a se finaliza în luna februarie a anului viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Spectacolul grădinițelor
Pagina a fost generata in 1.7239 secunde