Transfigurările grafice ale Atenei Simionescu, expuse la Muzeul de Artă

266
Transfigurările grafice ale Atenei Simionescu, expuse la Muzeul de Artă - 66386432308853201116487885844107-1635423678.jpg

Articole de la același autor

Până la data de 28 noiembrie 2021, constănţenii pot admira, pe simezele Muzeului de Artă, expoziţia „Transfigurări- expresii grafice” a artistei Atena Elena Simionescu., aceasta urmând a fi prezentată ulterior şi la Palatul Culturii din Iaşi. Cu o vechime de peste trei decenii în învăţământul superior de artă, profesor universitar, rector, fondatoarea celei mai importante Bienale Internaţionale de Gravură din estul României (BIGC), Atena Elena Simionescu este acel artist care înţelege gravura asemenea unui mod de viaţă, de o extraordinară ţinută şi rafinament, matricea în fapt a artei aşa cum o vedem astăzi.

„Există vocaţii artistice de o nestăvilită vigoare, cum este cea pentru gravură a Atenei Simionescu, manifestată mereu cu aceeaşi dăruire faţă de scopul artei, vocaţie relevată şi discutată de către literatura de artă românească şi internaţională, premiată pe plan naţional şi internaţional prin distincţii şi premii de o mare importantă pentru mediul artistic contemporan. În această expoziţie, ce reuneşte peste 40 de lucrări, multe din ele inedite, Atena Simionescu imprimă marca personalităţii sale artistice de o rară nobleţe sufletească, prin serii de desene care transfigurează figura umană. Universul tehnicilor gravurii tradiţionale este reconfigurat de artistă prin intervenţii neconvenţionale, atât la nivelul construcţiei plăcii de gravură, cât şi la imprimare. Putem observa cu uşurinţă contrarea unei maniere personale de lucru în domeniul gravurii, inserarea culorii prin utilizarea plăcilor multiple, rezultatul obţinut fiind extrem de personal creând de fapt identitatea grafică a artistei”, a declarat curatorul expoziţiei, Lăcrămioara Stratulat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4784 secunde