Tradiție în învățământul militar postliceal de marină. Școala "Amiral Ion Murgescu" a împlinit 122 de ani

Marţi, 08 Octombrie 2019
166
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a sărbătorit, ieri, la Constanța, 122 de ani de la înființare. Pe 8 octombrie 1897, prin Înaltul Decret nr. 3110 semnat de Regele Carol I, a fost aprobat "Regulamentul de funcționare al Școlii de submecanici și submaeștri de marină", instituție precursoare a actualei școli. 


În istoria sa de peste un secol, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, unica instituție cu acest profil din țară, a oferit marinei militare și comerciale peste 8.000 de profesioniști specializați în exploatarea, întreținerea și repararea tehnicii și armamentului de la bordul navelor. 


"Aniversarea celor 122 de ani de învățământ postliceal de marină este un moment bun pentru a evoca istoria noastră de până acum și de a remarca evoluția profesiei de maistru militar de marină. Faptul că, an de an, consolidăm structurile Forțelor Navale Române cu noi promoții de absolvenți apreciați inclusiv de partenerii noștri din NATO, în contextul misiunilor externe, ne oferă justificarea și motivația necesare pentru a duce mai departe obiectivele acestei școli. Anul acesta, am avut parte de un aflux considerabil de candidați la cele două sesiuni de admitere. Este îmbucurător să știm că, în continuare, oferim perspective de carieră atractive pentru tineri. La aniversarea celor 122 de ani de existență a Școlii Militare de Maiștri Militari de Marină, ne luăm angajamentul de a ține pasul cu nevoia de personal tehnic din cadrul Forțelor Navale Române și de a continua să oferim educație de calitate, la standarde internaționale, viitorilor tehnicieni din marina militară", susține comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandorul Viorel-Vasile Roman. 


Elevii militari participă activ, în scop de instruire, la misiuni și exerciții militare navale, sub îndrumarea maiștrilor militari cu experiență, de la bordul navelor de luptă. De asemenea, la finalul primului an de studiu, elevii militari desfășoară stagiul de pregătire marinărească la bordul navei-școală "Mircea". 


Pe lângă instruirea de specialitate pe care o oferă tinerilor, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale are o preocupare deosebită și față de mediul înconjurător. De mai multe ori pe an, elevii militari și cadrele militare iau parte la activități de voluntariat și de conștientizare a populației privind riscurile la care este supus mediul. 


Ce înveți la Școala de Maiștri Militari 
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" are o durată de doi ani și formează, din absolvenți de liceu, maiștri militari de marină în opt specializări: Timonier și tehnică de navigație navală, Artilerie navală și antiaeriană, Rachete navale și antiaeriene, Arme sub apă, Comunicații navale și observare semnalizare, Radiolocație navală, Motoare și mașini navale, Motoare și instalații electrice navale. 


La sfârșitul perioadei de școlarizare, după susținerea examenelor de competență profesională, absolvenților li se acordă Brevet de maistru militar, Certificat de calificare profesională, nivel 5 și sunt repartizați în unitățile Forțelor Navale. Articole pe aceeasi tema

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Triplu eveniment militar la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.2209 secunde